Testimonis ciclistes: Xavier Calvo “La bici és el meu missatge, i la càmera el meu missatger”

Per Xavi Calvo. Realitzador de ràdio i fotògraf del moviment ciclista urbà.

 

La bici ho és tot a la meva vida, és un estil de vida.

Els meus primers records en bici són de quan tenia uns 5 anys com gairebé tothom, inicialment rodava amb les 2 rodetes petites de suport. Recordo que ja de petit (8, 9, 10) li deien la meva mare que jo anava molt de pressa pels carrerons del mercat i per la vorera prop de casa al carrer caballero amb numància. Recordo gaudir amb la bici, i com em va ensenyar a anar en bici (amb molta paciència) el meu pare, en pau descansi.

Abans quan era petit, la bici m’aportava una sensació de llibertat que encara gaudeixo de la mateixa forma que ho feia. De petit tot és diversió i aprendre a volar amb un vehicle impulsat per tu mateix. Actualment les motivacions són molt similars, però també esportives, d’assolir reptes, compartir moments i vivències amb la bici, viatjar… m’encanta viatjar amb la bici. Per últim tinc motivacions reivindicatives, m’agrada lluitar amb la meva bici per assolir ciutats millors, mostrar que es pot anar en bici i que la gent ho vegi i se sumi d’una forma natural.

 

La bici ho és tot a la meva vida, és un estil de vida.  La meva ‘arma’ amb la que lluito contra el canvi climàtic.

Actualment la faig servir per gairebé tot: Esport, mobilitat, oci, reivindicació, per viatjar, feina (en el sentit que faig fotos i vídeos relacionats amb la bici). D’entrada faig uns 12 km diaris si només vaig a la feina, després suma cada cosa que pugui anar a buscar o fer que no sigui molt a prop d’on estigui. Una mitja de 15/20 km dia. I esportivament depèn molt de l’època, però puc fer entre 400 km i 1300 km al mes, depenent del temps que disposi per fer rutes o reptes o inclús viatges en bici.

La bici ho és tot a la meva vida, és un estil de vida. Principalment és la meva ‘arma’ amb la que lluito contra el canvi climàtic (David contra Goliat) sé que és difícil, però per exemple, sempre vaig en bici a la feina, passi el que passi, nevi, plogui, etc. perquè vull donar el missatge que es pot anar amb bici, i més amb el clima que tenim aquí, altres ciutats europees amb pitjor clima tenen molt més moviment ciclista que nosaltres. També lluito amb la meva ‘arma’ en vers la contaminació i la injustícia del ‘cotxisme‘ a les ciutats, on han acaparat l’espai de la gent, i són una font de problemes.

És una eina, que com quan era petit, em permet divertir-me, practicar esport, socialitzar, conèixer gent… ara sobretot el que em té enamorat és VIATJAR amb majúscules. M’encanta viatjar amb la bici, el simple fet de sortit de casa teva amb la bicicleta i el que serà la teva casa per uns dies/setmanes/mesos i començar a donar pedals mentre l’escenari que t’envolta va canviant… i et mous a un ritme que està a prop de la cosa poètica en alguns casos, també pot ser dur, evidentment, però et permet veure i conèixer món d’una forma ni ràpida ni lenta… potser amb el temps just…

La bici és el meu missatge, i la càmera el meu missatger

Fa uns anys que col·laboro amb el BACC duent a terme projectes fotogràfics com per exemple a la Biciescola, al moviment dels 30diesambbici i actualment al Recuperem La Ciutat, també participo activament a la Massa Crítica, etc. En resum, amb el Bicicleta Club de Catalunya compartim una bona amistat i uns ideals que ens uneixen a través de la bicicleta.

Instagram: Calvox  |  Flickr: xavitucalvo

 

Compartir

Relacionat