NOSALTRES

QUI SOM?

Som el Bicicleta Club de Catalunya- BACC, una associació de ciclistes urbans enamorats de la bicicleta. Impulsem la bicicleta com a mitjà de transport i defensem els drets i deures dels ciclistes. El nostre àmbit territorial d’actuació és Catalunya.

Som una organització que neix l’any 2001,  i més tard va ser de declarada d’utilitat pública.  Això suposa que, si dónes suport a la nostra organització  fent-te soci / sòcia, o realitzant una donació, podràs recuperar fins a un 80%  mitjançant una deducció fiscal en la teva pròxima declaració de la renda.

L’equip humà del BACC està format per persones amb diferents perfils: enginyers, ambientòlegs, geògrafs, de màrqueting i comunicació, relacions públiques…, que treballen amb el convenciment que la bicicleta té i tindrà un paper protagonista en la mobilitat quotidiana de les nostres ciutats. El valor més important que tenim són els nostres socis, sòcies, simpatitzants i l’equip de voluntariat.

La bicicleta és el nostre món | transport, cultura, oci, salut, medi ambient, moda, disseny, emprenedoria i molt més | de Barcelona i Catalunya al món.

PER QUÈ EL BACC?

Volem construir un país que integri la bicicleta de forma real en la seva mobilitat quotidiana. Treballem perquè els usuaris de la bicicleta puguin moure’s de forma segura pels carrers de les ciutats i municipis del territori. Defensem el dret a respira un aire net i la bicicleta ens pot ajudar a aconseguir-ho.

Elaborem campanyes de promoció i proposem solucions a les ciutats i pobles que volen introduir la bicicleta a la mobilitat urbana per transport o per lleure.

Existim per millorar la qualitat de vida de les persones mitjançant l’ús de la bicicleta.

PER QUÈ LA BICICLETA?

La bicicleta és el mitjà de transport més pràctic, saludable, econòmic i divertit que existeix. L’ús excessiu del vehicle privat motoritzat és una de les principals causes de l’emergència climàtica, el soroll, l’ocupació de l’espai, l’accidentalitat i nombrosos problemes de salut.

La bicicleta vol dir menys contaminació, menys soroll, més salut, ciutats més agradables, més espai al carrer, més seguretat, més tranquil·litat… vol dir un transport que beneficia tothom.

La bicicleta és el mitjà de transport més ràpid i eficient a la ciutat, perquè les distàncies urbanes són curtes i fàcils de fer. La bicicleta, combinada amb el transport públic, és un vehicle també competitiu per a llargues distàncies.

QUÈ FEM?

Allà on es parla de la bicicleta, el BACC hi és…..  Allà on no se’n parla, el BACC la posa a l’agenda política.

Treballem per aconseguir que la bicicleta esdevingui un transport de masses.

Elaborem campanyes de promoció i proposem solucions a les ciutats i pobles que volen introduir la bicicleta a la mobilitat urbana per transport o per lleure.

Aportem i introduïm solucions. Establim vincles i convenis amb organismes públics i operadors de transport, per tal d’ajudar a introduir projectes innovadors i solucions infraestructurals, i sovint les importem com a bones pràctiques d’altres ciutats usuàries de la bicicleta.

TRANSPARÈNCIA

Com entitat líder en el sector, tenim la responsabilitat de donar a conèixer la màxima informació de la gestió dels nostres recursos, l’impacte de les nostres accions o projectes, les aliances amb altres entitats públiques o privades i el nostre posicionament.

Memòries – 2022 – 2021 – 2020 – 2019 

Estatuts de l’associació.