Nota de premsa – Inseguretat als camins escolars de Sabadell i l’ajuntament es desentén

Nota de premsa

El Bicicleta Club de Catalunya denuncia la manca de suport per part de l’Ajuntament de Sabadell a la mobilitat activa d’accés als centres educatius

El BACC lamenta que la moció per fomentar el bicibús i el bus a peu hagi sigut rebutjada al darrer Ple de l’Ajuntament. Insta el govern municipal a proporcionar els recursos necessaris per dur a terme les iniciatives de camins escolars amb seguretat.

 

Dijous, 3 de juny – El passat 1 de juny, el Ple de l’Ajuntament de Sabadell va rebutjar una moció per dotar amb recursos la mobilitat activa d’accés als centres públics d’ensenyament, i concretament les línies de bicibús i bus a peu promogudes per AMPES de la ciutat i el col·lectiu Camí Escolar Sabadell.

La moció, portada al Ple pel grup municipal d’Esquerra Republicana, va proposar dotar les línies del bicibús i bus a peu amb recursos per garantir la seguretat dels infants usuaris. A curt termini, es va plantejar identificar els punts conflictius dels recorreguts perquè la Policia Municipal hi donés suport. També es va plantejar senyalitzar els itineraris en bicicleta i a peu i crear vies ciclistes provisionals per tal de garantir la circulació segura. A llarg termini, la moció va proposar elaborar una xarxa de línies de bicibús i bus a peu a la ciutat, instal·lar aparcabicis als centres escolars, i impulsar cursos de circulació segura en bicicleta i VMP a les escoles de primària.

La moció va ser rebutjada amb els vots en contra del govern municipal i l’abstenció dels partits polítics Junts per Sabadell i Ciutadans. Des del Bicicleta Club de Catalunya considerem que la bicicleta s’ha de situar com un dels elements centrals de la mobilitat activa i sostenible. L’escola és la plataforma idònia per iniciar els infants en la mobilitat en bicicleta i en formar-los en seguretat viària. Iniciatives pròpies de la comunitat educativa, com ara el bicibús i el bus a peu, són claus per aconseguir que la bicicleta sigui protagonista d’una mobilitat quotidiana sostenible, d’unes ciutats pacificades, i de la salut i del benestar de la població.

Ens preocupa que les administracions municipals no es comprometin amb els recursos — que considerem de mínims — per garantir la seguretat dels infants als camins escolars de Sabadell. Considerem de gran irresponsabilitat negar punts de suport per part de la Policia Municipal a les vies d’alta densitat de trànsit o que no disposen d’infraestructura ciclista protegida. Lamentem que l’Ajuntament de Sabadell hagi perdut una oportunitat per formar en la seguretat viària i per promoure la bicicleta en la nostra mobilitat quotidiana.

Instem l’Ajuntament de Sabadell a escoltar la comunitat educativa que impulsa les iniciatives de camins escolars i a col·laborar amb les AMPES i el col·lectiu Camí Escolar Sabadell en impulsar la mobilitat activa als centres escolars. Com a entitat que vetlla pels drets dels i de les ciclistes a Catalunya, demanem que l’Ajuntament de Sabadell garanteixi que el bicibús i el bus a peu es puguin dur a terme amb seguretat.

 

OFICINA DE PREMSA BACC

Dani Marinova – 681608382 – sabadell@bacc.cat

Adrià Arenas – 697317881 – premsa@bacc.cat

BACC – Barcelona – www.bacc.cat

Compartir

Relacionat