Ciclistes de Barcelona, d’avui i del futur, voteu als pressupostos participatius!

Els processos participatius són un seguit de trobades delimitades en un temps concret per promoure el debat i el contrast d’arguments entre la ciutadania, o entre aquesta i les persones responsables municipals.

Introducció

Enguany els veïns de Barcelona tenim l’oportunitat de proposar projectes i també decidir a quins d’aquests projectes es destina una part del pressupost municipal. La condició bàsica que ha de complir aquest projecte és que ha de ser una inversió concreta i no un servei. Uns exemples d’inversió són una millora en un equipament, l’adequació d’un espai públic i, no cal dir-ho, la construcció d’un carril bici.

Ens trobem a les portes de la votació final, que es durà a terme entre el 10 i el 20 de juny. Per poder votar s’ha d’estar empadronat a Barcelona i tenir més de 14 anys. La votació es fa per internet i es pot emetre 2 vots un a un projecte del districte on s’està empadronat i un altre fora del districte.

Valoració

S’ha de valorar positivament que tots els projectes presentats manifesten que els veïns volen que Barcelona sigui una ciutat més agradable. Les propostes anhelen més vegetació, més espais lliures, millores a escoles i equipaments i, per descomptat, la reducció del trànsit de vehicles. Des del BACC, com a entitat que representa una part important del col·lectiu ciclista, estem convençudes que les vies per a ciclistes són una eina manifesta que regula la velocitat i disminueix el trànsit de vehicles.

Per altra banda, l’Ajuntament de Barcelona té un esquema de ciutat que destina certs carrers únicament als cotxes, les motos i altres vehicles de motor. En aquestes vies són poc amables i no garanteixen la seguretat per acollir el trànsit de bicicletes, patins i patinets i, en algunes, no hi tenen dret a circular. Com a mostra d’això, a la primera fase van ser votades propostes que avui encara consideraríem molt agosarades com un carril bici pel carrer Balmes que connectava amb Collserola, o un altre que connectava 4 escoles del carrer Entença. Malauradament, aquests projectes finalment no van aconseguir arribar a la fase final.

Ciclistes de Barcelona, d’avui i del futur, voteu!

Així i tot, moltes propostes de carrils bici sí que van arribar a aquesta etapa final i, per tant, des del BACC us animem a votar els projectes que proposen carrils bicis. En primer lloc, perquè si surten guanyadores podrem arribar a més llocs en bicicleta. I en segon lloc, i no menys important, per fer notar que estem convençuts que les vies pedalables fan una ciutat millor i que el dret d’anar en bicicleta amb seguretat no ens el poden negar per un esquema de ciutat que cada dia s’evidencia ineficient i contaminant.

PROJECTES PER DISTRICTE

Ciutat Vella

Carril bici al passeig Joan de Borbó. Clic aquí per votar.

Eixample:

Carril bici a la plaça Catalunya. Clic aquí per votar.

Les Corts:

Carril bici a la carretera de les Corts. Clic aquí per votar.

Sarrià – Sant Gervasi:

Carril bici de Sant Gervasi – Bonanova (antiga proposta del carrer Balmes). Clic aquí per votar.

Accessos als barris de muntanya. Clic aquí per votar.

Carril bici a la Via Augusta. Clic aquí per votar.

Gràcia:

Carril bici a l’Avinguda Vallcarca. Clic aquí per votar.

Horta-Guinardó

Carril bici a la Ronda del Guinardó. Clic aquí per votar.

Nou Barris

Carril bici al passeig de Fabra i Puig. Clic aquí per votar.

 

Per Marc Miguel, soci del BACC.

Foto Calvox

Compartir

Relacionat