Campanya: fes-te veure quan circulis.

La mobilitat segura i cívica és un dels nostres eixos com a entitat ciclista que fomenta la bicicleta i defensa els drets i els deures dels ciclistes. Des del Bicicleta Club de Catalunya-BACC constatem que continua existint un desconeixement de la normativa en matèria de circulació ciclista a Barcelona fruit del gran nombre de nous i noves ciclistes que han pujat a l’ús de la bici en el context de mobilitat que ha generat la pandèmia de la COVID-19 en aquests darrers dos anys.

La campanya Fes-te veure de l’associació fomenta la visibilitat dels ciclistes quan circulen a la nit. És una acció simpàtica i divertida que consisteix a parar a l’usuari de la bicicleta que no porta llums, en uns encreuaments determinats de la ciutat, informar-lo breument de la normativa i seguidament, regalar-li un parell de llums perquè continuï el seu recorregut de manera segura.

En les vies de més afluència de bicicletes i carrils bici de la ciutat informarem els ciclistes de l’obligatorietat de portar llums.

A totes aquestes persones es remarcarà els avantatges que comporta complir la normativa establerta, la seguretat i la confiança que genera per al mateix ciclista i els altres usuaris de la via pública (ciclistes, trànsit i vianants). Un bon ús i coneixement de les normes garanteix una bona seguretat per tothom.

En comptes de multar promovem una campanya educativa i que fomenta els bons hàbits d’una manera més amable i útil.

Aquesta campanya s’inspira en les accions que va dur a terme la policia metropolitana de Londres que van optar per “educar” a la població abans que denunciar els que incompleixen les lleis.

La campanya es realitzarà el 22 de novembre i el 22 de desembre a un seguit de carrils bici amb més afluència de la ciutat de Barcelona.

Amb el suport de

Compartir

Relacionat