Recomanacions de llibres ciclistes per sant jordi

Al BACC som uns apassionats de la bici i dels llibres, una combinació perfecta. Aprofitant que tenim Sant Jordi a tocar, us ajudem a escalfar les cames amb un seguit de recomanacions literàries on la bicicleta és la protagonista i que de segur faran les delícies dels amants de les dues rodes.

Comencem!

El gran libro de las Bicicleta

Una antologia biciclista plena de pedalades, aventures i records. Una col·lecció de clàssics i noves veus, des de Lorca, Buzzati o Colette, a Ander IzaguirreMeryem El Mehdati i moltes altres més!


 

Elogio de la bicicleta

Segons Marc Augé ningú podria fer un elogi de la bicicleta sense recórrer a la mateixa experiència. Gràcies a la bicicleta és possible descobrir en part el nostre propi cos, els seus límits, possibilitats i memòries, associades a l’experimentació de la llibertat a la qual està indissolublement lligada.
Aquest llibre transcorre en tres moments: és una reflexió des del record, el mite i la utopia al voltant de la bicicleta, tant com una extensió del cos humà, com també de la ciutat.

 

Biciosos: ¿Por qué vamos en bici? y otras preguntas que te haces cuando vas a pedales.

Aquest llibre tracta els motius pels quals anem amb bici tots els que el fem, que som molts. I també de per què hauria d’anar-hi encara més gent.

Un llibre obligat per a tot aquell que realitzi els seus desplaçaments diaris amb bici i també, per què no, per a totes aquelles persones que s’ho estiguin plantejant. Desmuntarà mites i prejudicis!


 

La bici lo es todo

Robert Penn ha anat amb bicicleta gairebé cada dia de la seva vida. La utilitza per a anar a treballar, per anar a la platja, perquè li doni l’aire i el sol, per mantenir-se sa i per a sentir-se lliure. Aquest és el relat de la seva història d’amor amb el ciclisme i del viatge que va emprendre per construir la bicicleta dels seus somnis, un desenfrenat pelegrinatge que el condueix a visitar inventors de bicicletes de muntanya californians fins a  constructors de quadres artesanals britànics.

Una oda al ciclisme que transmet l’entusiasme d’un enamorat de les dues rodes d’una forma enginyosa i divertida.


 

Ciclismo con Mucho Humor. Una Guía Ilustrada de la Vida Sobre Dos Ruedas

És bona idea aparcar la bici a la sala d’estar? Com portar els nens amb bicicleta? Quin és el millor amagatall perquè la parella no detecti les caríssimes rodes noves?

Totes aquestes preguntes i moltes més són les que el propietari de moltes bicicletes Dave Walker pot respondre amb tot l’afecte i humor que desprenen les seves il·lustracions, una encantadora successió de dibuixos animats que formen aquesta deliciosa celebració del transport impulsat a pedals i que reflexa totes les inquietuds de les persones que ens movem amb bici.


 

Einstein y el arte de montar en bicicleta.

Ben Irvine ens explica com experimentar la sàvia manera de veure la vida d’Einstein a través del senzill plaer de muntar amb bicicleta.

Un llibre que sedueix en cada capítol i que ofereixen una visió general de la seva filosofia holística i il·lustra com la humil bicicleta ens ensenya a aconseguir un equilibri semblant al seu.


 

Las batallas de la bici

En l’últim segle i mig de desenvolupament urbà s’ha creat una situació on els carrers són el camp de batalla de contendents desiguals: els cotxes, potents, sorollosos i nombrosos, i les bicicletes, vulnerables i menys nombroses.

Partint dels carrers i carreteres com a béns comuns, James Longhurst recorre les pugnes per l’espai públic des del segle XIX fins a l’actualitat.


 

El taller de bicicletas 

Tots guardem un secret i Raoul Taburin té un inconfessable. Ha après a dissimular-ho, però el pes comença a ser insuportable.

Sempre s’ha lliurat en cos i ànima a la seva gran vocació, les bicicletes. Si algú ho sap tot de canvis de marxes, pinyons, pneumàtics, és ell, el propietari del taller de bicicletes del petit municipi francès de Saint Ceron.

Però Raoul Taburin no deixa de pensar en el seu aclaparador secret… I és que ell, el millor mecànic de bicis del món, no sap anar amb bicicleta. És absolutament incapaç.


 

Atlas ilustrado bicicletas muy antiguas

La història de la bicicleta és fascinant. En aquest llibre es narra la seva història, des del seu origen fins als inicis del segle XX. Els seus múltiples usos: vehicle utilitari i substitut del cavall, mitjà de transport de tropes, armes o mercaderies. Es tracten també les competicions esportives o d’exhibició de l’època així com l’aportació que va tenir a l’emancipació de la dona.


 

Bicicletas de carreras: La historia ilustrada del ciclismo en carrera

El llibre més complet i elegant sobre el ciclisme de carretera per a aficionats i amants de les dues rodes.  Més de 130 il·lustracions creades especialment per a l’ocasió, des de ciclistes llegendaris fins a l’evolució de les bicicletes de competició al llarg de la seva història.


 

Ciclopedia: Guía ilustrada de ciclismo

Una magnífica col·lecció d’infografies que recull tot el que necessites saber sobre el ciclisme professional, des de descripcions detallades dels mites de les dues rodes fins a estadístiques de les grans voltes i compendis de les plusmarques que han passat a la història.

També inclou una infinitat de curiositats sobre els esportistes, els equips, les dietes i molt més, que entretindran a tot amant del ciclisme, tant si el practica sobre l’asfalt com si el gaudeix des de la butaca.


 

La bicicleta, mito técnica y pasión.

Aquest llibre segueix l’evolució de la bicicleta i posa en relleu els principals moments d’aquesta gloriosa història.

Centenars de fotografies i il·lustracions d’arxiu descriuen les característiques d’aquests i altres avantpassats de la bicicleta moderna, acompanyada d’un text que recrea vívidament l’emoció de cada nova innovació. Des dels models de bicicletes de rodes altes amb les quals han vist el seu naixement l’any 1880 fins a la bicicleta de carreres d’alta tecnologia d’avui en dia.


 

Cyclepedia: A tour of iconic bicycle designs

Un homenatge a la bellesa de les dues rodes, Cyclepedia és una celebració de les millors bicicletes dissenyades en els últims 90 anys. Entre aquesta selecció única de bicicletes exemplars es troben bicicletes de carreres clàssiques que van participar en esdeveniments com el Tour de França, màquines d’alta tecnologia que utilitzen materials i aerodinàmica d’última generació, bicicletes excèntriques dissenyades per a propòsits específics, etc.


 

Maillots ciclistas: diseños míticos llenos de arte e historia

La història del ciclisme a través de l’evolució dels maillots, un homenatge als dissenys més atractius en la història del maillot de competició, partint des de la indumentària elemental dels primers ciclistes, fins a arribar als maillots actuals, confeccionats amb la millor tecnologia.


 

Yo, Alfonsina

Alfonsina Strada des de nena sentia passió per muntar amb bicicleta, tant que es va fer ciclista. Va haver d’anar-se’n de casa, va haver de vestir-se com un noi i lluitar contra les convencions socials per a competir, però va aconseguir ser la primera dona ciclista a participar en el Giro d’Itàlia (1924). Un llibre preciós, ideal per regalar tant als mes petits com adults.


 

Pedaleando el mundo: aventuras de cicloviajeras

Un llibre totalment inspirador, les històries i les seves protagonistes atrapen des del primer moment. Es tracta d’una recopilació de les aventures de més de 30 dones, normals i corrents, que decideixen deixar tot de costat i celebrar la vida. Posen les bicicletes a punt, i amb elles; agafen els seus somnis, aquells que normalment queden emmagatzemats en el calaix de l’oblit, i surten a l’aventura.


 

España en bicicleta: 101 rutas ciclistas imprescindibles

Només es necessiten dues rodes per a llançar-se a recórrer un país… Aquestes 101 rutes ciclistes conviden a conèixer el territori d’una manera diferent, sobre un mitjà de transport que cada dia convenç a més. Endavant!


 

Catalunya: Rutes en bicicleta per a tothom

Catalunya és un país amb un relleu molt variat i travessat per un nombre considerable de pistes i senders, la qual cosa el fa un territori ideal per recórrer en bicicleta.

Organitzades per comarques alfabèticament, totes les rutes inclouen una fitxa pràctica que ens ajudarà a tenir una idea ràpida de si el recorregut s’adapta al nostre interès i forma física, valorant el mitjà pel qual ens mourem, el temps aproximat que ens portarà cobrir tot l’itinerari i la distància i desnivell que haurem de superar.


 

Las mejores rutas de Europa en Bicicleta

Amb aquest fantàstic llibre il·lustrat podràs explorar les rutes ciclistes més emocionants d’Europa. Les destinacions s’adapten a una gran varietat de tipus de viatges i nivells, i cadascuna inclou fotografies impressionants, un mapa il·lustrat i informació pràctica perquè els lectors puguin planificar les seves noves aventures!

En bici elèctrica per Catalunya
Fins fa poc, el cicloturisme era una activitat de gent jove i ben preparada físicament. Però els bicis elèctriques han capgirat aquesta idea del món d’ahir: 21 itineraris amb bicicleta elèctrica per 22 comarques catalanes, cm la Terra Alta o el Maresme amb fotografies i un total de 1.040 km de rutes, a pedalar i gaudir del nostre estimat territori!

 

Viajar en bici. Manual práctico de cicloturismo de alforjas

Potser has vist alguna vegada a un d’aquests éssers estranys que deambulen per les carreteres locals, un terç cargols, un terç bicicletes i un terç humans, i t’has preguntat: primer què dimonis és això?, i segon com puc fer el mateix? si és aquest el teu cas, llavors estàs llegint el llibre adequat perquè aquest manual està pensat per a explicar-te el que has de tenir en compte per a començar a viatjar en bicicleta.


 

Manual práctico de bikepacking: La aventura de viajar en bici

El bikepacking és una barreja entre bicicleta de muntanya, cicloturisme i acampada lleugera. Una manera de viatjar amb bici on l’aventura impregnarà cadascun dels teus desplaçaments.

Aquest manual ens proposa un munt d’idees per a organitzar els nostres viatges sobre dues rodes amb poc equipatge i aprofitant al màxim els espais de la bici a la vegada que ens resol dubtes, aporta consells i moltes  recomanacions.

 

Esperem que totes les persones aficionades a la bici i tothom qui defensa el seu ús hàgiu gaudit de la selecció.

Més bicis, millors ciutats!


Si t’ha agradat aquest article, ajuda’ns per nomès 36 €/any  per poder-ne publicar més

Compartir

Relacionat