Amb bici, millor! La campanya audiovisual per omplir de bicicletes els carrers!

Una de les línies de treball de l’entitat, ja des de la seva fundació l’any 2001, ha estat realitzar material audiovisual, des de l’any 2021, concretament s’han publicat sota el nom d’Amb bici, millor!’ un seguit de videos per promoure a les xarxes socials l’ús de la bicicleta, i fomentar una mobilitat més sostenible.

L’objectiu és crear cultura ciclista entre la ciutadania i contrarestar el relat venut pel lobby del motor durant anys, a través de la publicitat, que promet un estil de vida exitós i una llibertat que, falsament, aporta el cotxe.

Sota el lema ‘Si nosaltres podem, tu també’ al setembre vam llançar 2  spots als nostres canals de comunicació fent-los coincidir amb la tornada a l’escola, la Setmana Europea de la Mobilitat i el Dia Mundial Sense Cotxes.

  • El primer vídeo tracta d’interpel·lar, sobretot, les famílies perquè, aprofitant la tornada a la rutina i el moviment ‘Bicibus’, facin els trajectes a l’escola en bicicleta. Tractem d’arribar a la gent que potser algun cop s’ha sentit seduïda per fer els trajectes amb bici, que té gent al voltant que ja ho fa o que, simplement, mai s’ho ha plantejat, però que en algun moment pot arribar a fer el pas.

  • El segon vídeo, publicat amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes, mostra tot el ventall de perfils de persones que, en el seu dia a dia, utilitzen la bicicleta per fer els trajectes a la feina, l’escola o la compra. D’aquí el ‘Si nosaltres podem, tu també’,  intentem que la gent se senti identificada i representada amb els perfils mostrats i es llenci a fer servir la bicicleta, sigui el tipus que sigui; urbana, de carretera, de muntanya, cargobike, longtail, etc

Estem clarament en un moment de canvi de paradigma de la mobilitat urbana i, per tant, és una excel·lent oportunitat per fomentar el canvi d’hàbits d’una bona part de la ciutadania. És per aquest motiu que no volem deixar passar aquesta oportunitat històrica per engegar tot un seguit d’accions des de la nostra associació ciclista per encoratjar als habitants de la ciutat de Barcelona per pujar a la bicicleta i que aquesta sigui considerada com a un mitjà de transport habitual.

Amb la campanya ‘Amb bici, millor” volem transmetre que la bici no només serveix perquè la ciutadania faci els seus desplaçaments habituals, sinó també per a reflexionar que l’ús del temps pot ser un altre de més beneficiós, tant pel que fa a la salut personal i benestar, com al global de la ciutat en termes de beneficis ambientals.

‘Amb bici, millor!’, pretén, a través d’una sèrie de vídeos, conscienciar, convidar la gent que faci més ús de la bicicleta i reivindicar el paper d’un vehicle que és el màxim representant de la mobilitat sostenible.

Amb el suport de

Compartir

Relacionat