Un estudi busca persones de 60 anys o més que van amb bici per Barcelona!

En col·laboració amb la URV llencem una crida a la participació en un estudi per conèixer les històries i les experiències de persones grans que van amb bici a Barcelona.

 

QUÈ ÉS L’ESTUDI ‘ENTOURAGE’ I QUÈ PRETÉN?

El BACC i la Universitat Rovira i Virgili (Facultat de Turisme i Geografia) estem promovent la participació en un estudi sobre les transformacions de mobilitat sostenibles. Consultem les perspectives de la ciutadania barcelonina de 60 anys o més, amb l’objectiu de millorar l’ús de la bicicleta i l’espai públic per a totes les edats. El nostre principal interès conèixer les experiències amb bicicleta a Barcelona i com el seu ús afecta la salut, el benestar, i l’ambient urbà d’un ciutat com Barcelona.

 

Tant si ets usuari/a de la bici de tota la vida, o principiant, o si has deixat de fer servir la bici en els darrers anys, comparteix la teva experiència amb nosaltres! Coneixes algú que compleixi algun d’aquests criteris? Parla-hi i comparteix-hi aquesta informació.

 

 

QUÈ NECESSITEM DE TU

La teva aportació consisteix en l’explicació de la teva història d’ús de la bici. Parlarem de les teves experiències de mobilitat amb dues rodes per Barcelona, els modes de transport que has fet servir al llarg de la vida, la valoració que en fas, i les teves idees sobre la teva mobilitat en els anys futurs. Aquesta conversa és d’una hora, i s’organitza a la teva conveniència.

La conversa serà amb l’investigador a càrrec d’aquest projecte en col·laboració amb el BACC i experts acadèmics del Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics (GRATET) que han desenvolupat aquest mètode de recerca. Si vols, després de la conversa inicial et convidarem a participar en dos exercicis opcionals que registrin la teva mobilitat urbana durant un dia. En primer lloc, t’explicarem com instal·lar una aplicació al telèfon mòbil per recollir dades de moviment per incloure-les a l’estudi. En segon lloc, i una altra vegada si vols, farem un passeig amb bicicleta o a peu, en el qual l’investigador t’acompanyarà en un trajecte que sols fer al barri on vius o més enllà dins de la ciutat. 

PER QUÈ HO FEM?

Per promoure una mobilitat sostenible, activa, segura i més inclusiva. Entendre bé l’ús de la bicicleta per una persona de més edat pot donar-nos informació valuosa de com fer que la bicicleta sigui un mitjà de transport accessible per a persones de totes les edats.

ENTOURAGE és un projecte de recerca de la Universitat Rovira i Virgili (URV) que està interessat en la construcció de mobilitats “amigables amb l’edat”

Amb l’envelliment de la població, les persones de més edat formen un col·lectiu cada vegada més important de gent que es desplaça per la ciutat. Això requereix que la ciutat s’adapti millor a les necessitats de persones de totes les edats i que s’escolti les veus de les persones grans d’avui i les del futur. Per tant, la recerca vol consultar aquests grups sobre les implicacions i les oportunitats d’una mobilitat “amigable amb l’edat”. Amb rellevància específica per a la planificació i la gestió urbana, ho fa en un marc de sostenibilitat i compatibilitat amb la qualitat de vida diària dels residents.

Més informació sobre el projecte a https://agefriendlycycling.city/projectes-de-recerca/.

Compartir

Relacionat