ReBICIcla. Repara i Pedala a LLeida

ReBICIcla és un projecte del Bicicleta Club de Catalunya i En bici per Lleida, amb el suport de l’Agència de Residus i altres administracions, que pretén recuperar bicicletes en desús amb els objectius de:

  • Recuperar bicicletes que estan a punt d’esdevenir un residu a causa del seu mal estat.
  • Conscienciar la ciutadania en conceptes de reparació i reutilització.
  • Fomentar la mobilitat sostenible i saludable.
  • Dinamitzar negocis locals de la zona per a la recuperació de bicicletes.
  • Millorar la mobilitat de col·lectius socials determinats (baix poder adquisitiu, immigrants, estudiants, etc.).

 

Col·laboració amb l’Ajuntament de Tàrrega

L’ajuntament de Tàrrega col·labora amb l’entitat Enbiciperlleida-Bicicleta Club de Catalunya (BACC) per recuperar bicicletes en desús o amb reparacions pendents, per cedir-les posteriorment a col·lectius amb necessitats.

La col·laboració ha consistit en la cessió de bicicletes del dipòsit municipal que ningú havia reclamat. L’entitat BACC, a través del projecte reBICIcla, les repara i torna a posar en circulació.

Entrega de bicicletes per entitats socials

El dimarts 20 de novembre, l’entitat BACC ha fet entrega d’un lot de 18 bicicletes recuperades a al Centre Obert Ondara, que aniran destinades a infants i adolescents del centre amb necessitats de mobilitat. El centre les anirà cedint als usuaris finals que més les necessitin.

Aquestes bicicletes han sigut donades per diferents administracions que col·laboren amb el projecte, donant bicicletes dels dipòsits municipals o deixalleries, o per persones particulars, i que s’han recuperat en el marc del projecte reBICIcla.

D’aquesta manera, bicicletes que havien de convertir-se en residus, passen a tenir una segona vida, alhora que s’assoleixen altres objectius socials i ambientals.

Video promocional de la campanya

 

Compartir

Relacionat