Documentals i curts de cicloturisme

Documentals i curtmetratges per veure durant el confinament pel coronavirus.

Tancats a casa, us proposem una selecció de vídeos sobre viatges, aventures i experiències amb bicicleta per carreteres i camins amb paisatges increïbles per fer menys tediosa l’espera que tots nosaltres estem patint.

Tots ells acompanyats de reflexions al voltant de la vida sobre rodes: què ens aporta pedalar, l’ús que li donem en el nostre dia a dia, per anar a la feina, per gaudir de l’aire i el sol, per mantenir-se actiu i sentir-se lliure, etc.

En definitiva, relats plens d’amor per la bicicleta (una senzilla màquina que té el poder de seduir-nos a tots) que de ben segur faran les delícies dels aficionats a la bici i de tots aquells que defensem el seu ús.

Abans de començar, però, convé recordar que el cicloturisme consisteix a viatjar en bicicleta visitant els llocs que es troba un al seu pas. Es poden fer viatges de qualsevol durada, tant en el dia com de diverses setmanes, mesos o anys!

Feu clic, agafeu les crispetes i gaudiu.

1. Music for free

El músic i poeta Ben Weaver viatja amb bicicleta des de Banff Canadà a la frontera amb els Estats Units i Mèxic, l’acompanya el seu banjo i la guitarra i anirà fent concerts gratuïts a les comunitats durant el seu recorregut. Una obra d’una qualitat humana excepcional, sincera i profunda.

 

2. The Transcontinental Race

La Transcontinental Race és una carrera ciclista anual, d’autsuficiència i d’ultra distància que creua Europa. Amb una distància d’aproximadament 3.200/4.200 km, els guanyadors generalment triguen entre 7 i 10 dies.

Tot seguit podreu acompanyar al ciclista Jacobo en una experiència aclaparadora per la intensitat de l’esforç travessant Europa amb el mínim d’equipatge i la seva bicicleta com a companyia.

 

3. Pedal

Què significa viatjar amb bici? Quins motius que et porten a fer la volta al món en solitari? Creuar 43 països? Com diu la protagonista Hera van Willick “el meu viatge no va de trencar rècords sinó de triar el meu propi camí…”

 

4. The Frozen Road

Un curt que mostra com la cruesa de l’hivern àrtic no pot amb la determinació d’una persona normal i corrent i com un viatge en solitari es converteix en la millor manera de conèixer-se a un mateix.

 

5. Horizonte Norte

Horitzó Nord no és només la història d’un viatge amb bicicleta, és la història d’una amistat, de com complir els teus somnis i també, una història d’amor. Rodat principalment entre Colòmbia, Panamà, Califòrnia i Alaska ens parla de la vida, dels somnis, dels reptes i de la felicitat.

6. 7 deserts

Sergio Fernanez Tolosa va estar cinc anys viatjant pels deserts més grans del món amb bicicleta i en solitari, amb una petita càmera que va començar sent una estranya dins del seu equipatge, però que amb els anys es va convertir gairebé en una espècie d’amic imaginari, un confident, un punt de trobada amb una altra realitat…

 

7. Vidaje

Un documental 100% d’autor que mostra l’experiència de complir el vell somni de viure mil vides en una i que cada dia sigui intens i lliure.

8. Ciao Pirla!

Un documental emotiu i sincer: la promesa d’un viatge, una aventura per a retornar al seu pare amb bicicleta a Desio (Itàlia), la seva terra natal. Al llarg de 1369 km acompanyem a Òscar en un recorregut a través dels Pirineus i els Alps on tindrà l’oportunitat de creuar-se amb tres dels millors ciclistes del món.

9. Follow your way

3 països en bicicleta. Com diu en Bartosz Lisek: arriba un moment en què ens vam adonar que no es tractava dels llocs que visitaves, sinó de persones, olors, gustos i, sobretot, d’aquests moments màgics que eren inexplicablement únics per a cadascun de nosaltres.


La bicicleta aporta rapidesa, llibertat, i un avantatge econòmic perquè no gastes diners en transport, gasolina o pàrquing. És una forma molt còmoda d’arribar a qualsevol lloc i, és un dels vehicles que més t’acosta a una altra persona, no hi ha necessitat de baixar la finestreta. La capacitat que tens d’acostar-te amb la bici al teu entorn és abismal.

Aquesta llista és només una selecció personal dintre del gran ventall de documentals i material que hi ha al voltant del cicloturisme. I, vosaltres? Quins ens recomaneu? No dubteu en deixar un comentari i compartir-ho amb tots nosaltres

Desitgem que hàgiu gaudit, ens veiem aviat pedalant!

Compartir

Relacionat