Campanya “Ciclista, fes-te veure”

Tornem a la rutina i coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra anualment, el Bicicleta Club de Catalunya-BACC torna a realitzar un any més la campanya “Ciclista, fes-te veure”.

La campanya la realitzarem el 17 de setembre a la tarda a la ciutat de Barcelona. Consisteix a detectar els ciclistes que circulen sense llum, aturar-los, explicar-los breument la normativa i obsequiar-los amb parell llums:

  • Llum blanca de posició davantera.
  • Llum vermella de posició posterior.

[envira-gallery id="7937"]

Remarquem els avantatges que comporta complir la normativa establerta i la seguretat que genera per al mateix ciclista i els altres usuaris de la via pública (ciclistes, conductors/es i vianants).

En les vies de més afluència de bicicletes i carrils bici de nova construcció de la ciutat informarem els ciclistes de l’obligatorietat de portar llums.

És una acció educativa que fomenta els bons hàbits d’una manera més amable i útil; s’emfatitza allò que és positiu, ja que les tàctiques punitives desanimen el foment de la bicicleta.

Aquesta campanya s’inspira en les accions que va dur a terme la policia metropolitana de Londres que van optar per “educar” a la població abans que denunciar els que incompleixen les lleis.

  • Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona

[envira-gallery id="7941"]

Compartir

Relacionat