Barcelona busca alcalde/alcaldessa de la bici! Tot el que has de saber

Barcelona busca alcalde o alcaldessa de la bicicleta!

En col·laboració amb BYCS llancem la campanya per a l’Alcaldia de la bicicleta a Barcelona.

Formulari per presentar la candidatura.

Abans de tot però…

QUÈ ÉS AIXÒ LA XARXA D’ALCALDIES DE LA BICICLETA?

És una iniciativa global per accelerar el progrés de la bicicleta a les ciutats!

Comunament coneguts com “Alcaldes i Alcaldesses de la Bicicleta”, aquests agents de canvi actuen en funció de les necessitats locals, però en connectar-los a través d’una xarxa global, augmenta el seu perfil i influència. Poden compartir ràpidament idees, desafiaments i solucions, i crear un canvi veritablement radical en les actituds i els enfocaments del ciclisme urbà.

alcaldia de la bici

QUÈ ÉS EXACTAMENT UN/A ALCALDE/SSA  DE LA BICICLETA I QUÈ FA?

Els Alcaldes i Alcaldesses de la Bicicleta són la cara i la veu del progrés ciclista d’una ciutat. Són catalitzadors independents que treballen per fer descobrir els beneficis econòmics, socials, de salut i ambientals que poden portar a l’augment de la bicicleta. Treballen amb els ciutadans i les entitats oficials interessades per garantir que es respongui a totes les veus de la comunitat i actuïn com a intermediaris que ajudin diferents grups a assolir objectius comuns. Desenvolupen relacions positives entre les organitzacions ciclistes, els residents, les empreses i el govern.

Un/a Alcalde/ssa de la bicicleta se selecciona per un període de dos anys i se li demana que proposi 3 objectius principals en què se centrarà durant el seu mandat. El paper exacte de cada un varia segons els seus desafiaments i oportunitats locals. El seu paper és escoltar les necessitats locals pel que fa al ciclisme i identificar i implementar solucions noves d’acord amb aquestes necessitats. No té autoritat política directa, però el seu treball es pot beneficiar enormement si treballa en equip amb les autoritats locals i altres entitats interessades influents.

 

COM POT BENEFICIAR-SE UNA CIUTAT DE TENIR UN/A Alcalde/ssa de la bicicleta?

Qualsevol ciutat amb un/a Alcalde/ssa de la bicicleta accelerarà el seu progrés per centrar-se més en l’ésser humà, ja que l’augment de la bicicleta permetrà solucions de mobilitat més accessibles, més salut física i mental, un aire més net, millores ambientals, una comunitat més forta i més unida, així com noves oportunitats econòmiques sostenibles. Cada ciutat també obtindrà oportunitats importants de marca i màrqueting en ser part d’aquesta xarxa de líders de la ciutat.

No importa en quina etapa de maduresa ciclista es trobi una ciutat, es pot beneficiar enormement en presentar un/a Alcalde/ssa de la bicicleta. El paper d’Alcalde/ssa de la bicicleta és actuar com un pont social que sigui capaç de trobar maneres de treballar i establir relacions entre tota mena d’actors urbans i ajudar a fer que la bicicleta sigui un mitjà de transport accessible per a la persona mitjana.

bici bacc

QUANT DE TEMPS DE COMPROMÍS ES REQUEREIX D’UN/A ALCALDE/SSA DE LA BICICLETA?

El temps que requereix aquest rol variarà d’una ciutat a una altra i s’espera que aquest rol i les activitats relacionades es duguin a terme a banda dels compromisos existents, com el treball. En general, us suggerim que els Alcaldes i Alcaldesses de la Bicicleta dediquin un mínim de 4 a 8 hores per setmana a les activitats de l’Alcaldia de bicicletes. Aquest temps es pot emprar fent entrevistes amb els mitjans, organitzant o assistint a esdeveniments, desenvolupant plans i aliances, o assegurant suport, entre d’altres. A més, s’espera que participin activament en la comunicació en línia de la xarxa i comparteixin regularment les seves històries, idees, experiències i èxits amb la xarxa i amb BYCS.

 

EL PAPER D’ALCALDE/SSA DE LA BICICLETA ÉS REMUNERAT?

L’Alcalde/ssa de la bicicleta és un rol voluntari. Es beneficien personalment i professionalment d’estar associats amb el programa, és probable que qualsevol remuneració financera durant l’alcaldia sigui limitada.

 

COM COBREIX LES SEVES DESPESES UN/A Alcalde/ssa de la bicicleta?

Els Alcaldes i Alcaldesses de la Bicicleta són responsables d’identificar i assegurar els fons propis. Sempre que sigui possible, BYCS pot ajudar a cercar patrocinadors locals o brindar suport addicional per sol·licitar finançament.

En el passat, han pogut obtenir suport financer a través de la recaptació de fons, apel·lant a governs, organitzacions o empreses locals o nacionals, o mitjançant campanyes de finançament col·lectiu.

QUINA ÉS LA VISIÓ QUE IMPULSA AQUESTA XARXA?

Els Alcaldes i Alcaldesses de la Bicicleta actuen sobre les necessitats locals, però aprofiten les idees, l’energia i la visió compartida d’un moviment global. Tot el que fem a BYCS està impulsat per una missió clara i poderosa. D’això en diem 50by30: la meitat de tots els viatges urbans amb bicicleta per al 2030. Aquesta missió requereix les idees més audaces i l’acció més decidida. Els Alcaldes i Alcaldesses de la Bicicleta donen suport a aquesta visió i estan d’acord que anar amb bicicleta és molt més que transport, és transformació.

 

PER QUÈ ÉS IMPORTANT QUE L’Alcalde/ssa de la bicicleta SIGUI UN CÀRREC INDEPENDENT?

En no representar una sola organització o grup polític, els Alcaldes i Alcaldesses de la Bicicleta poden actuar veritablement en nom de totes les parts interessades de la ciutat, des de la gent del carrer fins a les persones al poder, escoltant-los i unint-los per millorar l’estat del ciclisme a la seva ciutat. A través de la seva independència poden trencar l’statu quo i liderar accions significatives.

 

Si vols representar Barcelona i unir-te a la xarxa de 130+ biciactivistes envia la teva sol·licitud aquí:

Formulari d’inscripció

Termini obert fins al 8 d’abril! Participa!

 

Compartir

Relacionat