Per a molta gent, el trajecte per anar a la feina pot ser el més fàcil per començar a fer servir la bicicleta com a transport. Per la seva repetició diària, és un trajecte que es pot estudiar i planificar. Fer-lo, pot suposar un elevat nombre de beneficis: una excel·lent oportunitat per fer l’exercici diari que millori la forma física i la salut, una forma econòmica de desplaçar-se i, sovint, una forma de moure’s més ràpida que el cotxe o la moto, quan la feina es troba en un nucli urbà. COM BENEFICIA LA BICICLETA A L’EMPRESA

QUÈ POT FER L’EMPRESA?

QUINES EINES TÉ L’EMPRESA PER COMENÇAR? Gràcies al projecte que el BACC va desenvolupar durant 3 anys “bicia’t a la feina i l’associació” els empresaris podeu demanar-nos disposar d’un document per començar a dinamitzar l’ús de la bicicleta a la vostra empresa. COM BENEFICIA LA BICICLETA AL TREBALLADOR

COM COMENÇAR A ANAR AMB BICICLETA?Demà provaré d’anar a la feina amb bicicleta!”. Si proveu per primera vegada la bicicleta com a transport pels vostres desplaçaments habituals, felicitats! però atenció, procureu no començar la casa per la teulada. Anar amb bicicleta és una bona solució, però si no esteu acostumats a fer-la servir en un dia laboral us podeu sentir atabalats. Aquí teniu uns quants consells per iniciar-vos amb seguretat:

 1. Testeu les vostres habilitats. tant si fa molt de temps que no aneu amb bicicleta com si és la primera vegada que hi aneu per ciutat, cal que coneixeu fins a quin punt controleu el vostre vehicle. Feu exercicis alguns exercicis. A la biciescola podeu treballar les habilitats en la conducció urbana.
 2. Reviseu la bicicleta. Mireu si la bicicleta es troba amb bon estat per evitar sorpreses i accidents: frens, pneumàtics, canvis…. també assegureu-vos que porteu els accessoris necessaris per fer més còmode i segur el trajecte: llums, timbre, cadenat, portapaquets…
 3. Comenceu amb itineraris que més coneixeu, triant els curts i fàcils. Quan ja sabeu més podeu provar d’altres recorreguts i la combinació amb els transports públics.
 4. Estudieu l’itinerari amb “ulls ciclistes”. Trieu els carrers més tranquils, estrets, amb poques cruïlles i inclinació. Teniu en compte:
  • Si està permès anar per vorera, zones de vianants o parcs, comenceu amb aquests itineraris.
  • Si us sentiu insegurs en algun moment, per exemple en les rotondes o cruïlles difícils, baixeu de la bicicleta i aneu per la vorera com a vianant.
 5. Proveu de fer el recorregut d’anada i tornada durant el cap de setmana i després durant la setmana. Aprendreu a resoldre les diferents situacions amb més tranquil·litat.
 6. Sortiu d’hora per gaudir del recorregut i no sentir-vos pressionats pel temps. Quan domineu el recorregut, segur que el fareu més ràpid.
 7. Preveieu l’aparcament en el lloc de destí.

MÉS EINES PER COMENÇAR El BACC va desenvolupar durant 3 anys el projecte “bicia’t a la feina i l’associació” i ara està promovent el projecte bicifeina amb la Generalitat de Catalunya. Consulta’ns com empresa o treballador per començar a fer servir la bicicleta per anar a la feina. ENLLAÇOS Toolbox for mobility management in companies Experiències i campanyes de la bicicleta a la feina: Bike to Work Victoria (Canadà) Bike to Work (Suïssa) Velo Quebec (Quebec) Provelo (Bèlgica)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *