260 alumnes participen al taller “Tu tens l’energia: Mou-te en bici!” organitzat per l’Institut Català d’Energia amb la col·laboració del Bacc.

El taller “Tu tens l’energia: Mou-te en bici!” ha estat l’acció que ha organitzat l‘Institut Català d’Energia en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’objectiu de què les nenes i els nens que hi han participat, puguessin experimentar els avantatges de desplaçar-se en bicicleta. El taller, impartit pel BACC, ha fet ènfasi en com pot contribuir a reduir el consum d’energia en l’àmbit del transport i a eliminar les emissions de partícules nocives a l’atmosfera.

Les escoles on s’han realitzat els tallers han estat: l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa, l’Escola Vedruna de Tona, l’Escola Sagrat Cor de Gavà, l’Escola Pla de Girona i l’Escola Frederic Godàs de Lleida.

En tots els casos, el taller constava d’una part teòrica on s’explicaven les avantatges concrets de l’ús de la bicicleta: més autonomía, la possibilitat de fer activitat física, produir la pròpia energia per desplaçar-nos, generar un impacte ambiental mínim en els desplaçaments i en defintiiva contribuir a millorar la qualitat de vida de tothom a les ciutats.
La segona part, era un taller pràctic amb bicicletes cedides per l’ICAEN a les instal·lacions esportives de les escoles o instituts per a desenvolupar les habilitats de circulació amb una metodologia adaptada a aquesta franja d’edat.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya anual que es realitza de manera coordinada a nivell europeu i que aquest any duia el lema “Camina amb nosaltres!”. En aquesta edició, a Catalunya s’hi han adherit més de 450 Ajuntaments i entitats que han organitzat mesures i accions pròpies. 

L’energia en l’àmbit de la mobilitat és una línia de treball prioritària per l’ICAEN ja que aquesta representa un 42% de l’energia que es consumeix a Catalunya. Per això, treballa intensament en la transformació d’aquest sector per a augmentar-ne l’eficiència i disminuir les emissions que genera tant com sigui possible. Aquest és un dels motius de la seva implicació en aquesta campanya i en altres actuacions com l’EXPOelèctric, una fira que ha esdevingut el punt de trobada del vehicle elèctric al territori, on es poden provar vehicles, resoldre tots els dubtes sobre l’ús dels vehicles i de la seva infraestrucutura de recàrrega i aprendre més sobre generació d’energia amb fonts renovables.

Font: ICAEN

Compartir

Relacionat