Som una associació sense ànim de lucre que neix l’any 2001, declarada d’utilitat pública segons la resolució JUS/1097/2011, de 27 d’abril. El nostre àmbit territorial d’actuació és Catalunya. L’associació està formada per persones usuàries de la bicicleta, que representem els interessos dels i les ciclistes. Elaborem campanyes de promoció i proposem solucions a les ciutats i pobles que volen introduir la bicicleta a la mobilitat urbana pel transport i el lleure. Els nostres objectius generals queden recollits en el nostre estatut. 3 L’equip humà del BACC està format per persones provinents de diferents branques: enginyeria, ambientals, màrqueting i comunicació, socials i relacions públiques, que treballen amb el convenciment que la bicicleta té i tindrà un paper protagonista en la mobilitat de les nostres ciutats. Però el valor més important que tenim són els 5.000 socis i simpatitzants i l’equip de voluntaris.

Existim per millorar la qualitat de vida de les persones mitjançant l’ús de la bicicleta. La bicicleta vol dir menys contaminació, menys soroll, més salut, ciutats més agradables, més espai al carrer, més seguretat, més tranquil·litat… vol dir un transport que beneficia tothom.

Tot i que els darrers anys la situació està millorant, les infraestructures són encara insuficients i les polítiques públiques i empresarials no incorporen plenament la bicicleta com a solució a la mobilitat. Així doncs, el trànsit d’automòbils i motocicletes és massa agressiu per circular i manquen solucions que garanteixin la seguretat del ciclista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *