S’ha demostrat que la realització d’una activitat física moderada de forma regular és una de les maneres més senzilles de millorar la salut en tots els sentits, tant el físic com el psicològic.

En aquest sentit, es considera que activitats com caminar a ritme ràpid o distàncies llargues, pujar escales o anar en bicicleta milloren la qualitat de vida dels ciutadans. Ara bé, la falta de temps per fer exercici físic i el temps que consumim per desplaçar-nos per la ciutat, fa que la forma d’exercici que millor s’adapta als estils de vida de les ciutats mitjanes i grans és anar en bicicleta com a mode de transport habitual.

Al contrari de la percepció que tenen alguns ciutadans de que el cotxe és el vehicle més ràpid per moure’s per la ciutat, s’ha de tenir en compte que anar amb un vehicle més ràpid no vol dir que s’arribi abans.  És a dir, amb la situació actual de quasi permanent congestió del trànsit de la ciutat,   el cotxe no només ens fa ser més sedentaris sinó que té efectes psicològics negatius (estrés, angoixa, etc). En conseqüència, l’ús diari de la bicicletaconsiderant l’adaptació de l’esforç del pedaleig en funció de la condició física de cadascú, presenta beneficis molt importants per la salut. Per exemple,  s’ha demostrat que augmenta l’esperança de vida, descarrega les tensions que s’han anat acumulant durant tot el dia o es pot gaudir del paisatge i del trajecte descobrint una nova ciutat.

En definitiva, anar en bicicleta contribueix a la prevenció i el control de gran quantitat de malalties relacionades amb sobrepès, les articulacions o sobre aspectes psicològics; i en aquest sentit, les administracions han de fer el màxim possible per promoure aquest mode de transport i donar a conèixer els diferents avantatges que presenta.

La bicicleta és una activitat física ideal per a totes les edats. Es pot gaudir de manera tranquil·la, sense gaire esforç físic, i obtenir tots els beneficis per a la teva salut. Reduiràs el risc de patir:

Cada pedalada que donis el teu cos l’agrairà! Només amb 30 minuts diaris notaràs una millora física i mental. I no et caldrà temps extra: Mou-te amb bicicleta per anar a la feina, a fer les compres, al cinema o a visitar els amics. La bicicleta és recomanable per a persones grans amb problemes d’articulacions, ja que aquestes no pateixen sobre la bicicleta perquè eviten els impactes d’altres activitats, com, per exemple, córrer llargues distàncies. Principals beneficis per a la salut d’anar en bici 

 Temps d’exercici Exercicis principals
 10 min Articulacions
 20 min Enforteix el sistema inmunitari
 30 min Millora la funció cardíaca
 40 min Millor capacitat i major estamina
 50 min Redueix el metabolisme
 60 min Disminueix el pes corporal
 > 60 min Anti-Stress, benestar general

Font: Prof. Frobose – DSHS/SELLE ROYAL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *