Girona | Redacció, Mou-te en bici, EP | 08/04/2009

La ciutat de Girona té previst disposar a finals d’aquest any d’un servei de bicicleta pública, segons ha informat l’alcaldesa de Girona, Anna Pagans, i la regidora de mobilitat, Isabel Salamaña.

El projecte es troba en la fase inicial i encara està estudiant quin serà el model dels existents que millor s’adapti a la ciutat. Pagans va explicar que la decisió definitiva d’implantar el sistema arriba després d’obtenir una subvenció de l’Institut Català d’Energia de 197.266 euros, ja que per portar a terme aquest projecte cal una inversió total de 500.000 euros.

En principi, ha explicat Salamaña, preveu comptar amb un total de 160 bicicletes i vol convidar als municipis de l’àrea metropolitana, com Salt i Sarrià de Ter, a participar al projecte.

En un comunicat, la Plataforma Mou-te en bici ha mostrat la seva satisfacció, ja porten des del 2007 fent campanya a favor d’aquesta iniciativa:

“Des de la Plataforma “Mou-te en Bici” ens felicitem per les declaracions de l’Ajuntament de Girona sobre la seva intenció d’implantar el Bicing. Aquesta reivindicació la vam començar al 2007 i ha consistit en notes de premsa, recollides de signatures, estudis, etc que van culminar en la manifestació del 21 de març “Volem Bicing JA!

Es fonamental que la cobertura sigui completa des del començament o el servei fracassarà com tot transport públic amb poca implantació. Calen també mesures d’acompanyament com la pacificació del trànsit motoritzat i completar una xarxa de carrils bici actualment desconnectada i incompleta”.

Referències al diari El Punt: Mou-te amb Bici insisteix en la introducció del «bicing» a GironaMalestar al tripartit de Girona perquè el regidor de Medi Ambient es manifesta contra l’Ajuntament

]]>