En el marc del segon Congrés Català de la Bicicleta es tractaran temes com ara la comunicació i la publicitat, la salut i la qualitat de vida; i l’educació i la formació envers la bicicleta. La principal novetat de l’edició d’enguany és l’organització de la Jornada Internacional Policia i Bicicleta, que comptarà amb la participació d’experts europeus que donaran a conèixer la seva experiència com a usuaris de la bicicleta en el cos de la policia.

El tinent d’alcalde de Medi Ambient de L’Hospitalet, Alfonso Salmerón, ha recordat que “des de l’Ajuntament es vol reforçar el compromís amb la bicicleta com a alternativa real de transport”. Salmerón ha assegurat que aquesta iniciativa “servirà per impulsar i reforçar la implantació del Bicing a L’Hospitalet”.

Durant el Congrés es presentarà la segona enquesta de la percepció i l’ús de la bicicleta a Catalunya i la primera de tot l’àmbit estatal. L’objectiu és donar a conèixer els hàbits, les necessitats i les demandes dels ciutadans envers la bicicleta. El director del congrés, Xavier Coromines, ha dit que “el més important és que els polítics creguin de veritat que la bicicleta és un vehicle que ajuda en la lluita contra el canvi climàtic, millora la mobilitat dins les ciutats, suprimeix la pol•lució i millora la salut dels usuaris i ciutadans en general”. 

Els organitzadors del Congrés promocionaran la trobada a una vintena de ciutats catalanes. Per això han creat una mascota, el Trixi, un vehicle rodat, que visitarà els ajuntaments, les dependències municipals de la policia local, els hospitals i les universitats per donar a conèixer el congrés.

> Article original

]]>