La junta de govern local del 13 d’octubre va aprovar encarregar a l’empresa Clinicbikes la compra d’onze bicicletes per un import de 10.134 euros i posar en marxa així un nou servei a disposició del personal municipal perquè l’utilitzi a l’hora de fer tràmits o inspeccions per la ciutat.

La tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha explicat a El Punt que els vehicles estaran a disposició dels treballadors de qualsevol regidoria i que la intenció és reduir progressivament la utilització dels vehicles de motor que ara té la corporació municipal per desplaçaments dins del nucli urbà sempre que sigui factible.

Les bicicletes tindran la imatge corporativa de l’Ajuntament i incorporaran portadocuments i l’equipament necessari perquè la plantilla municipal pugui fer la seva feina. Des de fa uns anys la patrulla verda de la policia local ja usa bicicletes. Subirà remarca que l’Ajuntament fa temps que treballa per «treure cotxes del centre» i promoure l’ús de vehicles menys contaminants per reduir les emissions de CO2. La regidora afegeix que Sant Cugat «és una ciutat còmoda per anar amb bicicleta» i anima els ciutadans a fer servir les seves més enllà dels moments d’oci.

El servei de bicicletes per a la plantilla municipal és una de les accions incloses en el pla local de lluita contra el canvi climàtic, un programa que des de fa un any encapçala l’alcalde, Lluís Recoder, després d’integrar-se al The Climate Project d’Al Gore. Subirà ha explicat que el pla es presentarà en breu als grups municipals i que a mitjan novembre es vol presentar públicament per enriquir-lo amb les aportacions ciutadanes. En l’afany de reduir l’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle, el consistori s’ha adherit al pacte d’alcaldes de la Unió Europea contra el canvi climàtic. Paral·lelament, el 6 d’octubre passat el govern va adjudicar a l’empresa Minuartia l’elaboració de l’inventari d’emissions de CO2 entre els anys 1990 i 2008. Subirà diu que el compromís local és rebaixar un 20% les emissions el 2020.

Veure article original

]]>