Barcelona | PTP | 30 de setembre 2009

Ahir, 29 de setembre de 2009, es va celebrar a Barcelona la sisena Cursa de Transports, amb la participació de 109 participants repartits en 21 usuaris del transport públic, 20 conductors de cotxe (un d’ells utilitzarà el servei Avancar), 14 usuaris del taxi, 12 ciclistes amb bici privada, 12 patinadors, 12 ciclistes amb bici pública (Bicing), 10 motoristes i 8 vianants.

L’activitat s’ha organitzat en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de 2009 per part de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic gràcies al suport institucional de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, així com la col·laboració directa de l’Associació de Patinadors de Barcelona, el Bicicleta Club de Catalunya (BACC), Catalunya Camina, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Renfe Rodalies. 

* Enguany batem el rècord participants a la VI Cursa de Transports, gràcies a 109 dones i homes que han prestat el seu temps i, alguns, els seus vehicles.

* S’han recorregut 14 rutes urbanes i 7 rutes interurbanes procedents de les comarques del voltant de Barcelona, corresponents a les zones 1, 2 i 3 de l’ATM.

* Els patinadors arriben primers a 6 de les 14 rutes urbanes, els ciclistes a 3 i els motoristes a 3 més. Existeix un doble empat entre ciclista i patinador, i un triple empat entre ciclista, patinador i moto. El cotxe ha arribat darrer a la meitat de les curses, fins i tot darrera del vianant. * A les rutes interurbanes, FGC i Rodalies Renfe s’imposen a 4 de 7 rutes. A les rutes restants hi ha un empat o la diferència amb el vehicle privat és tan sols d’un i sis minuts.

* Pels usuaris, la moto costa 15 vegades més que la bicicleta; pel conjunt de la societat, la moto és 27 vegades més cara que la bicicleta degut a les externalitats.

Més informació al web de la PTP

]]>