jornada_bicinstitut1_2.jpgEl passat 6 de maig, el BACC va organitzar a l’IES Torras i Bages de l’Hospitalet de Llobregat, una jornada per donar a conèixer els materials pedagògics de la campanya “Amb Bici a l’Institut”. Es tracta d’un projecte pedagògic, integral i transversal que té com objectiu fomentar l’ús de la bicicleta entre els i les estudiants de secundària –i les persones joves en general– per desplaçar-se habitualment per la ciutat i, especialment, fins a l’institut. Haritz Ferrando, coordinador del BACC i responsable d’aquesta campanya, va ser l’encarregat de presentar el llibre, l’audiviosual i la web de la campanya: www.bicinstitut.cat.

També es van donar a conèixer dues experiències d’altres projectes educatius sobre el mateix tema. El Jaume Agustí, professor del IES Torras i Bages va explicar la seva experiència en el seu institut, un projecte dins del vector de mobilitat de l’Agenda 21 Escolar ,i la Carmen Sánchez de l’entitat Provelo va realitzar una jornada teòrica i pràctica basada en el seu projecte Velo-Education de Bèlgica, que ha obtingut el Premi Europeu de Seguretat Viària per l’activitat de “Diploma del Ciclista”. A les jornades van assistir unes 50 persones entre les quals es trobaven professors i professores de secundària i batxillerat, membres d’associacions de persones usuàries de la bicicleta, policia local, i persones membres d’equips tècnics d’entitats públiques i privades que treballen en la promoció de la bicicleta quotidiana.

El BACC vol mostrar la seva satisfacció i agraiment a totes les persones que hi van assistir i als representants públics que van mostrar el seu recolzament amb la seva presència: Departament Medi Ambient de Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Servei Català de Trànsit, Guàrdia Urbana, Ajuntament de Barcelona i Ajuntament de l’Hospitalet, entre d’altres.

jornada_bicinstitut2_2.jpg

Més informació sobre la campanya www.bicinstitut.cat, info@bicinstitut.cat

]]>