Barcelona | e-ambient | 15/06/2009

El proper divendres dia 19 de juny, el Sr. Joan Antoni Baron Espinar, President delegat de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, farà lliurament de 26 unitats de bicicletes equipades per tal que les policies locals puguin patrullar amb bicicleta per dotze municipis de la demarcació de Barcelona.

L’Oficina tècnica de canvi climàtic i sostenibilitat de l’Àrea de Medi Ambient va iniciar l’any passat el programa com a experiència pilot. El grau d’ acceptació per part dels municipis ha fet que s’ amplií el programa, fent dos lliuraments aquest any el primer està previst pel proper 19 de juny i el següent pel mes de setembre.

Els objectius principals són els de continuar impulsant les tasques de vigilància ambiental i de proximitat als ciutadans, d’ innovar amb la creació de patrulles ciclistes i de potenciar les existents per a contribuir en la lluita contra el canvi climàtic, tant per la seva efectivitat com per l’exemple que es dóna des de les administracions locals.

Els municipis receptors d’aquesta primera fase són: El Prat de Llobregat; Cabrera de Mar; Caldes d’Estrac; Santa Susanna; Vic; Arenys de Mar; Castelldefels; Canovelles; Odena; Vilafranca del Penedès i Sant Adrià del Besos. Prèviament a l’acte d’ entrega hi haurà un curset de manteniment de les bicicletes en el mateix recinte de l’Escola Industrial, on hi assistiran els agents receptors de les bicicletes.

]]>