Dimecres 12 maig de 7.30 a 10.30h: El BACC va convidar a esmorzar els ciclistes

L’Esmorzar Bicia’t va resistir a l’amenaça de la pluja

La bicicleta i la pluja són compatibles? El passat 12 de maig es va demostrat que sí. Malgrat l’amenaça de pluja, més de 1.500 persones no s’han volgut perdre el Dia de la bicicleta a la Feina i han vingut ja buscant el seu esmorzar ben de matí. El BACC temia que no hi hauria tants ciclistes com altres anys, però la diferència ha estat mínima. Fins i tot venien persones ja sabent que els hi regalàvem avui un impermeable, gràcies a la col•laboració de la Comissió Europa, i només havien tret la bicicleta amb aquesta finalitat.

Aquesta activitat està emmarcada dins de la celebració de la Setmana de la Bicicleta de Barcelona i rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Comissió Europea, Dahon, Mercasol i l’Aula Ambiental de la Sagrada Família.

Com a novetat, aquest any, amb motiu de la presidència espanyola de la Unió Europea, el BACC va rebre el suport de la Comissió Europea. Per això, els ciclistes rebien un impermeable de la Unió Europea. En el marc de la Unió Europea, la ciutat de Barcelona ha subscrit el Pacte d’alcaldes que els compromet a reduir les emissions de CO2 en més del 20% d’aquí al 2.020. L’impuls de la bicicleta contribueix decididament com a mitjà de transport per anar a la feina, a un model de ciutats i pobles més sostenibles i saludables.

Solidaritat, revisió mecànica i tast de fruita fresca ecològica

L’edició 2010 de Bicia’t va tenir uns col•laboradors molt especials: Al punt sota l’Arc de Triomf, els ciclistes es trobaran amb el Juan Díaz ciclista que pedalarà 7.000 km a través de l’Àfrica per construir una escola. “Más allá del Dakar”. Els ciclistes van conèixer el projecte de primera mà. Situats també al punt de l’Arc de Triomf, els usuaris van trobar els joves del Casal dels Infants del Raval, oferint serveis de revisió mecànica de bicicletes. Aquests joves formen part del taller d’aprenentatge de mecànica de la bici, un programa d’integració de joves en risc d’exclusió social. I finalment, a l’encreuament entre els carrers Padilla i Provença el BACC va estar acompanyat per Pachamama, una associació que es dedica a les cistelles ecològiques i de comerç just en bicicleta.

 


 

Fes click per veure totes les fotos

]]>