Barcelona | Biciclot | 16/06/2010

Amb aquestes bicicletes es doten 10 centres educatius d’inserció d’una petita flota per a facilitar els desplaçaments urbans dels seus joves i treballadors. És el primer pas per a un treball en xarxa que uneix finalitats educatives, socials i mediambientals.

Avui, Biciclot, a través del seu projecte REBICICLEM ha fet el lliurament de 50 bicicletes recuperades. Aquestes bicicletes s’han reparat en cursos prelaborals adreçats a població en risc d’exclusió organitzats per Biciclot i amb el suport principal de l’Agencia de Residus de Catalunya.

Les bicicletes recuperades provenen de l’abandonament a la via pública, són cedides a Biciclot per l’Ajuntament de Barcelona per tal de ser recuperades amb finalitats formatives i socials. Així rebiciclem valoritza bicis velles que d’altra banda esdevindrien residus.

Amb la reparació d’aquestes bicicles s’han format uns 30 joves al llarg del curs escolar 2009- 2010 fent cursos prelaborals d’unes 200 hores, amb el suport i seguiment per a la inserció social i laboral de la Fundació Catalana Comtal.

Les entitats destinatàries de les bicicletes ja reparades gestionen diferents centres de menors que és on seran ubicades les bicicletes. Els centres podran cedir les bicicletes als seus joves per a desplaçaments de treball o formació o utilitzar-les per activitats educatives. En total són deu centres de menors i un mínim de 150 destinataris que podran gaudir d’un mitjà de transport econòmic i ecològic i reciclat.

Més informació aquí

]]>