Barcelona | Europa Press | 11/11/2008

La Guàrdia Urbana de Barcelona està fent, des del 3 de novembre fins a diumenge que ve, una campanya destinada a evitar les infraccions viàries que afecten col·lectius especialment vulnerables com els vianants, les bicicletes i les motos, a la qual ha destinat 40 agents al dia.

L’objectiu és reduir la sinistralitat en aquests col·lectius. El 2007, a Barcelona, un de cada tres vehicles implicats en un accident va ser una motocicleta o ciclomotor, tot i que en el cas de la bicicleta el número suposa aproximadament un 2% del total.

En xifres absolutes, es van produir 11.041 accidents de trànsit l’any passat, amb 21.065 vehicles implicats, dels quals 4.575 eren motocicletes, 2.932 ciclomotors i 442 bicicletes.

La iniciativa controlarà les infraccions que afectin la seguretat dels vianants, especialment la falta de respecte dels passos senyalitzats i dels semàfors, i l’ocupació de les voreres per part de vehicles no autoritzats, per “prevenir” els atropellaments, segons ha explicat avui en declaracions als periodistes l’intendent Sergi Amposta.

A més, perseguirà els ciclistes que incompleixin l’ordenança utilitzant el mòbil, circulant per voreres estretes i incomplint els semàfors, així com les motocicletes que facin infraccions com circular per la vorera, envair el carril bici o no respectar els semàfors, entre d’altres.

Veure aquí la notícia original

Veure aquí el comunicat de l’Ajuntament

]]>