ReBICIcla 茅s un projecte del Bicicleta Club de Catalunya i En bici per Lleida, amb el suport de l’Ag猫ncia de Residus i altres administracions, que pret茅n recuperar bicicletes en des煤s amb els objectius de:

  • Recuperar bicicletes que estan a punt d鈥檈sdevenir un residu a causa del seu mal estat.
  • Conscienciar la ciutadania en conceptes de reparaci贸 i reutilitzaci贸.
  • Fomentar la mobilitat sostenible i saludable.
  • Dinamitzar negocis locals de la zona per a la recuperaci贸 de bicicletes.
  • Millorar la mobilitat de col路lectius socials determinats (baix poder adquisitiu, immigrants, estudiants, etc.).

 

Col路laboraci贸 amb l鈥Ajuntament de T脿rrega

L鈥檃juntament de T脿rrega col路labora amb l鈥檈ntitat Enbiciperlleida-Bicicleta Club de Catalunya (BACC) per recuperar bicicletes en des煤s o amb reparacions pendents, per cedir-les posteriorment a col路lectius amb necessitats.

La col路laboraci贸 ha consistit en la cessi贸 de bicicletes del dip貌sit municipal que ning煤 havia reclamat. L鈥檈ntitat BACC, a trav茅s del projecte reBICIcla, les repara i torna a posar en circulaci贸.

Entrega de bicicletes per entitats socials

El dimarts 20 de novembre, l鈥檈ntitat BACC ha fet entrega d鈥un lot de 18 bicicletes recuperades a al Centre Obert Ondara, que aniran destinades a infants i adolescents del centre amb necessitats de mobilitat. El centre les anir脿 cedint als usuaris finals que m茅s les necessitin.

Aquestes bicicletes han sigut donades per diferents administracions que col路laboren amb el projecte, donant bicicletes dels dip貌sits municipals o deixalleries, o per persones particulars, i que s鈥檋an recuperat en el marc del projecte reBICIcla.

D鈥檃questa manera, bicicletes que havien de convertir-se en residus, passen a tenir una segona vida, alhora que s鈥檃ssoleixen altres objectius socials i ambientals.

Video promocional de la campanya