Vic | Ajuntament de Vic i Redacció | 21/06/2010

El BACC ha participat en el nou servei de bicicleta pública de la ciutat de Vic, un servei per fomentar el transport sostenible en l’àmbit urbà. Així, l’Ajuntament de Vic renova i perfecciona el sistema de lloguer de bicicletes engegat el 2005 amb l’objectiu de fomentar el transport sostenible en l’àmbit urbà.

El renovat servei comptarà amb 5 estacions que estan situades a l’edifici el Sucre; a la plaça Estació; al carrer Sant Segimon; a la plaça Santa Clara; i al carrer Raimon d’Abadal. En cadascuna d’elles hi haurà entre 5 i 7 aparcaments. La presentació va comptar amb la presència de la regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal que va explicar que en total hi haurà 15 bicicletes per tota la ciutat.

Aquest desplegament respon a una primera fase d’implantació, ja que està previst que hi hagi una segona fase, on s’augmentarà el número d’estacions, de bicicletes i d’aparcaments. Vidal va remarcar que aquest sistema de bicicletes requereix molt poc manteniment i és similar el que s’ha implantat a Granollers.

D’altra banda, sota la campanya “La Vicki”, l’Ajuntament de Vic vol impulsar una nova consciència ciutadana a favor de la mobilitat sostenible. L’acte també va comptar amb la presència del coordinador de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Ferran Vallespinós, que va mencionar que projectes com aquests contribueixen a reduir la contaminació, ajuden a una millor mobilitat i a la vegada promocionen la pràctica d’esport que beneficia a la salut de la persona. Josep Burgaya, president de l’Àrea d’Economia i Hisenda, va afirmar que aquest és “un petit gran projecte” i va explicar la voluntat de que “Vic sigui una “slow city”, ja que ha de ser una ciutat tranquila al servei de les persones i no dels cotxes”.

El projecte ha comptat amb finançament per part del Ministerio de Fomento i la Diputació de Barcelona.

Tota la informació complerta del nou servei de préstec de bicicletes es pot trobar a: https://www.opentraffic.info/lavicki/ 

]]>