Quan anem en bicicleta pels desplaçaments més funcionals, com anar a la feina, a l’escola o per altres interessos de caràcter no lúdic, estem fent salut. D’aquesta manera, no ens cal trobar un espai de temps afegit a la nostra jornada per fer més exercici, almenys per complir amb uns mínims d’hàbits saludables. El fet de disposar d’un espai físic, exclusiu per anar amb bicicleta, ben senyalitzat i integrat en el disseny urbà, ens engresca a pedalar amb dignitat. Els carrils bici, doncs són un símbol de desenvolupament, ja que contribueixen a fer la ciutat més tranquil·la i més humana.

Si volem aconseguir que creixi el número d’usuaris de la bicicleta, hem de començar per tenir les infraestructures, com són els carrils bici, que ens facilitin moure’ns de forma àgil i fluïda. També s’han de crear aparcaments més segurs per a les bicicletes, que donin confiança i ens facin perdre la por davant de possibles robatoris.

Per cert, per aquelles o aquells que creuen que suaran massa o que d’entrada els fa mandra l’esforç físic que suposa pedalar, els proposo que provin la bicicleta elèctrica. No és tan cara com un vehicle a motor i la seva bateria es pot carregar a casa. (Pels que volen un terme mig, poden desconnectar la bateria quan ho desitgin i pedalar com si la bicicleta no fos elèctrica). Els més estrictes, des del punt de vista ecològic, objectaran que tota bateria esdevé un residu però, i el CO2 que emeten els vehicles a motor, no ho és? I el respirem a diari!

]]>