Cada dia passo pel Camí Verd – Via Verda del Vallès de camí a la feina i de tornada a casa altre cop. És un plaer poder gaudir d’ell per arribar a la feina sense necessitat d’emetre CO2 a la nostra atmosfera i acabant de desvetllar-me amb l’aire que impulsa les dues rodes.

Aquest pas diari permet veure l’evolució del projecte, que recentment va inaugurar el seu segon tram amb molt d’èxit, i que mica en mica segueix els seus passos. De vegades però, aquests canvis són una marxa enrere o una llàgrima que s’escapa.

Avui ha estat una d’aquestes males notícies: quan pujava la rampa que accedeix a l’inici del tram des del nostre poble, m’he trobat amb la desagradable imatge d’unes pintades d’esprai realitzades amb mala idea damunt el pal de fusta que dóna nom a la via, indicant (sense cap argument): “CAMÍ PRIVAT. NO PASSAR”.

No sé qui, ni amb quines penques, s’atreveix a malmetre així un treball nascut per l’esforç d’uns altres. El treball per lluitar en defensa del medi i la sostenibilitat. De disposar d’un camí que ens apropa enmig d’un entorn que podem preservar.

Realment és una llàstima, i em sap greu. (Si es tenen arguments per estar en contra d’un projecte, penso que hi ha moltes altres vies de queixa i actuació, sense necessitat de desfer les il·lusions dels que han lluitat per allò).

El Camí Verd és una realitat, som molts els que el recolzem i seguirem col·laborant per a que el seu pas continuï avançant.

 

Web del Camí verd: www.camiverd.org  

]]>