Des del blog de la Pedalada podeu llegir la crònica dels darrers dies. Se les veu força animades i contentes perquè són molt bé rebudes per allà on passen. Això sí, es fan un munt de pedalar: quilòmetres i quilòmetres! 

Vuitè dia: “Acabem d’arribar a Jordania. Ja estem a l’hotel i ens informen que el Liban està a punt de “guerra”. Beirut aquesta nit passada no ha dormit a causa de tirotejos i algunes explosions a varis barris sunís i chiís. Els enfrontaments han estat entre partidaris d’Hezbolá i el govern, derivats de la vaga de treballadors. Ja som lluny de Beirut. I per descomptat, estem totes bé.

Malgrat això avui hem tornat a pedalar per la pau: hem sortit de Damasc en bus fins a la regió de Swaida. El que més ens ha impactat de la ruta son les grans multituds. Teniem una gran rebuda a tots els pobles per on anavem passant. No han faltat els balls tradicionals. Hem passat per Shaqqa i Salkhao. La pedalada ha sigut especialment dura per les pujades i la força del vent en contra”.

Setè dia: ” Ens dirigim a Qunaitra per començar una pedalada de 30 km. Un paseig en comparació als altres dies, però l’esforç acumulat es nota. La pedalada té com a destiació els Alts de Golan. Allà ens reben amb danses tradicionals. (…) Noies de l’equip de Siria perquè ens fan una classe d’historia, tan d’aquest poble com del Madjal Shams.

Madjal Shams és una zona totalment inaccessible separada de la resta de Siria per balles i mines. Ens comuniquem des de Shouting Hills amb elles a través de megafonia. Estem a uns 400 metres de distancia. Ens veiem, però no ens podem apropar.

Demà començarem pedalarem des de Swaida City (43km) i l’objectiu és dormir en terres jordanes. Intentarem tenir una continuitat informativa, però creiem que allà el tema wifi està complicat”.

Sisè dia: “Estem esgotades, només hem dormit sis hores i tornada a la bicicleta. La premsa està per tot arreu, entrevistes amunt i avall.

El descens pronunciat ha causat problemes perquè hi més d’una dona de l’Orient Mitjà que no està gaire acostumada a anar en bicicleta. Entrem a Damasc i travessem la ciutat fins a l’hotel.

A la tarda ens espera una visita al Camp de Refugiats Al Hussaineh, amb nens i dones a l’entrada, que ens regalen salutacions, abraçades i petons. No parlem la seva llengua però ens entenem. Ens expliquen que viuen refugiats palestins, siris, iraquies, paquistanies, etc. ”

Cinquè dia: ” L’etapa d’aquesta jornada va acabar a Beirut. Quina llàstima :'( Acabem etapa pujant al Rashaya. Moolllt dur. Ja eren les cinc, a ple sol i sense dinar. A la frontera amb Siria ens esperen tràmits de visat. A la una de la matinada arribem a l’hotel a Damasc. Seguim acumulant son”.

Des del 3cat24 continuarem explicant com avança aquesta quarta edició de la Pedalada de Dones per la Pau.

> Veure article original

Articles relacionats: 

 

 

 

]]>