Autor: TRAGSA (Área de Medio Ambiente)
Edita: Ministerio de Medio Ambiente (Madrid, abril 2003, 2ª edició revisada
Nombre de pàgines: 222 Aquesta guia revisada del programa de “Caminos Naturales” del MMA acompleix amb escreix la necessitat de divulgar,

 {gallery}cicloturisme/llibres/caminosnaturales{/gallery}

amb gran profusió de dades i fotografies, els 30 itineraris preparats i funcionals que podem recórrer actualment amb bicicleta i a peu per diferents indrets de la Península i de les illes Canàries. El llibre destaca per la seva qualitat i estructuració dels itineraris segons si són vies verdes de curt recorregut (fins a 20 km), de mitjà recorregut (fins a 39 km), i de llarg recorregut (més de 39 km). Cada ruta està il.lustrada amb un bon grapat de boniques fotografies dels llocs per on discorre el camí natural, acompanyat d’una descripció ben feta de la via verda i d’aquells elements naturals i constructius més remarcables que són dignes de veure o de visitar. Una fitxa tècnica descriptiva de cada ruta, breu i amb informació d’utilitat; un requadre amb aspectes anecdòtics, històrics o mítics del camí natural; i finalment un requadre d’informació d’interès, amb moltes dades per fer turisme: direccions (telèfons i webs) d’allotjaments, punts d’informació turística, transports públics, ajuntaments i activitats complementàries de lleure.

Catalunya apareix amb 6 camins naturals ben descrits. Són les rutes del Ferro, del Carrilet, del Feliuet, de la Terra Alta, del Baix Ebre i de la Sèquia (mireu l’article d’aquest mes). Un bon llibre, actualitzat i molt interessant, que ens permetrà conèixer les possibilitats de pedalar i fer turisme sostenible per aquests espais naturals de gran valor.

]]>