Autor: Miquel Julià Sans i Forés
Editorial: Cossetània Edicions (Valls, juliol de 2003, 1ª edició)
Col•lecció:
Azimut, núm. 51
Nombre de pàgines: 96

Interessant recull de 15 itineraris per fer amb BTT per les zones muntanyoses del Berguedà més emblemàtiques,

{gallery}cicloturisme/llibres/berguedaenbtt{/gallery 

feréstegues, solitàries i una mica salvatges des del punt de vista dels racons de gran bellesa amagats que hi ha en els recorreguts a seguir. N’hi ha per tots els gustos: Rasos de Peguera, serra de Catllaràs, serra d’Ensija, serra de Falgars, Pedraforca i vall de Gresolet, coll de Pal, serrat de la Figuerassa, via verda del Llobregat i estany de Graugés (per Berga,

Pedret i Avià), riera de Merlès (Lluçanès), etc.

Cada recorregut conté les dades imprescindibles per fer-se una idea exacta de la distància, durada, desnivell total de pujada, dificultat i ciclabilitat. No hi falta pas ni l’explicació general de l’indret per on passa cada ruta, ni la descripció quilomètrica de l’itinerari. A nivell gràfic, les rutes van acompanyades d’un perfil o gràfica d’alçades, un mapa general amb el recorregut descrit, i algunes fotografies d’indrets que es poden observar.

El llibre és una guia digna i força ben treballada que ens ajudarà a organitzar bones rutes amb bici de muntanya per la comarca del Berguedà. Si t’animes a pedalar per aquests espais naturals, segur que et farà molta falta!

]]>