Una d’aquests propostes és la ‘Ruta de l’Estany a cavall’, de la qual aquest divendres s’ha volgut fer una demostració. La ruta surt i acaba a Linyola, arriba a l’estany per un camí que dóna justament al canyissar de depuració. Llavors es ressegueix el perímetre de la lamina d’aigua pel camí principal. En total, la proposta té una distància de 24 quilòmetres i es pot fer durant qualsevol època de l’any.

Segons Reñé, la guia recull més de 170 quilòmetres senyalitzats de diferents camins de la comarca. Els principals usuaris a qui està dirigida són les famílies que acostumen a passar uns dies allotjades a les cases de turisme rural de la zona. La distribució de la guia es farà a través dels ajuntaments, el Consell Comarcal i els diferents establiments dedicats a la restauració i l’allotjament.

D’altres rutes que ofereix la guia són a la de la Fita Alta de Sidamon; la del Bullidor a Barbens; la de la Font Vella a Linyola; la del Salt del Duran a Mollerussa; la de la Pineda de Bell-lloc d’Urgell; la del Canal entre Mollerussa, Vilanova de Bellpuig i Golmés; la del Parc de la Serra; la del Barret Picat entre Linyola, els Arcs, Bellvís, el Palau d’Anglesola i el Poal; i la del Camí de Sant Jaume al seu tram per la comarca.

Així mateix també hi ha dues rutes culturals que repassen el patrimoni monumental de municipis com Torregrossa, Mollerussa, Fondarella, el Palau d’Anglesola i Linyola; i museus com l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell i el Museu de Vestits de Paper a Mollerussa, la col·lecció d’eines del camp de Golmés, el taller de pintura i el Museu Pedrós de Linyola, i Cal Bufalà i l’Església de Nostra Senyora de l’Assumpció a Bellvís, entre d’altres.

Veure article original

 

]]>