L’alcalde de la vila, el socialista Jordi Ràmia, ha assegurat que la prohibició arriba després de comprovar que les accions encaminades a conscienciar la gent per fer de la zona un espai compartit i de reflexió per a vianants i ciclistes «no han donat resultats satisfactoris».

Ràmia assegura que «fins ara hem estat flexibles» a l’hora de mantenir la «difícil convivència» entre els que circulen en bicicleta i els que van a peu, però l’alcalde de la vila sentencia que «ja no es pot esperar» que s’agreugin els continus incidents que s’hi produeixen entre qui passeja i qui concep la zona com «un circuit de curses».

La prohibició, que afecta els dissabtes, diumenges i festius de 10h a 21h fins al 28 de setembre, va entrar en funcionament el passat cap de setmana, quan agents de la policia local van limitar-se a informar els ciclistes de l’existència d’aquesta norma. Tot i que aquesta pràctica indicativa continuarà desenvolupant-se uns quants dies més, el batlle montgatí assegura que en breu no es descarta la imposició de sancions a qui incompleixi «una normativa que cal respectar».

La notícia ha estat ben rebuda per la majoria de veïns del barri antic de Montgat, travessat en part per aquest tram de passeig marítim. La presidenta de l’AV Casc Antic-Monsolís, Mercè Marín, ha assenyalat que els caps de setmana d’estiu «es fa impossible caminar amb seguretat per aquesta zona», a causa, sobretot, de l’estretor del vial. Marín lamenta que aquesta decisió afecti els «pocs» que circulen amb civisme per aquest camí, i recorda que la urbanització de l’N-II ha comportat la creació d’un carril bici que es pot fer servir com a itinerari alternatiu pels ciclistes.

 

Veure notícia original ]]>