Sant Cugat del Vallés | Probici-BACC | 12/11/2009

ProBici felicita l’Ajuntament de Sant Cugat per la construcció del nou carril-bici que uneix l’Av Rius i Taulet per una banda amb l’Av de Can Gatxet i l’Av Carril per l’altra.

Aquesta actuació connecta el barri del Centre i l’estació de FGC Sant Cugat amb el Colomer i Mirasol passant per sota dels ponts de tren. També s’ha creat un nou tram de carril-bici que uneix aquesta zona amb l’Escola d’Arquitectura. L’actuació també dignifica un espai urbà degradat i el fa més segur i agradable per als vianants.

El nou carril-bici és cabdal per cohesionar la xarxa ciclista de la ciutat, i de fet era una de les reivindicacions de ProBici-BACC. Anteriorment, el carril-bici provinent de Mirasol (on s’ubiquen escoles d’abast municipal com La Farga) i del barri de Can Gatxet s’acabava en arribar a la zona dels ponts, creant una discontinuïtat difícil de superar. Tampoc hi havia connexió amb el Colomer, l’escola d’arquitectura i el CEIP Ciutat d’Alba, que disposen ara també d’un accés. Finalment l’actuació també facilita (tot i que no resol completament) l’accés des de l’estació cap al carril-bici del Parc Central i Turó de Can Mates.

També es resol la sortida de bicicletes provenint de l’estació en direcció Av Rius i Taulet. Anteriorment la única opció era anar per la vorera fet que creava conflictes amb els vianants. Encara resten alguns detalls a solucionar com ara l’entrega del carril-bici amb l’Av de Can Gatxet o la continuïtat en algun punt. ProBici-BACC farà les propostes pertinents als responsables de Mobilitat.

S’ adjunten fotografies i mapa de situació. En el mapa el nou carril-bici es mostra en vermell. Els ja existents, en blau. La zona de color salmó és la zona de vianants. El tram en color taronja és la proposta de ProBici-BACC per connectar amb el Parc Central.

 

 sant_cugat_carril_bici_1_2.jpg sant_cugat_carril_bici_2_2.jpg 

 

 

sant_cugat_carril_bici_4.jpg 

 

ProBici-BACC Sant Cugat és la delegació local a Sant Cugat del Bicicleta Club de Catalunya. ProBici-BACC promou l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport i la mobilitat sostenible en general. ProBici-BACC ha organitzat activitats de promoció com “L’Esmorzar Bicia’t” en alguns IES de Sant Cugat. També fa propostes als responsables de Mobilitat i participa activament en el Pla de Mobilitat de la ciutat.

Propostes de mobilitat per Sant Cugat: http://probici-bacc.blogspot.com/2009/03/propostes-per-al-pla-de-mobilitat-de.html

]]>