Barcelona | El Punt | F. Espiga |15/01/2009

Una imatge d’arxiu del passeig de la Zona Franca. Foto: Q. PUIG

Els canvis de circulació que fa més d’un any es van implantar al passeig de la Zona Franca i que van suscitar reiterades crítiques entre els comerciants i els partits de l’oposició municipal seran parcialment reformulats. Aquesta decisió implicarà que els conductors que vagin en sentit cap a mar puguin tornar a girar a l’esquerra al carrer dels Alts Forns i que els que circulin en direcció a la plaça Cerdà puguin fer la mateixa maniobra a l’altura de Foneria.

Tot i aquest canvi de posició, la prohibició de fer el viratge cap a l’esquerra –la mesura indubtablement més controvertida– continuarà vigent en d’altres carrers, com ara Foc i Mineria, per motius de seguretat viària. «Són cruïlles molt perilloses i no estem en disposició de fer-hi canvis», assenyala Imma Moraleda, regidora del districte de Sants-Montjuïc.

Aquest replantejament de la posició de l’Ajuntament arriba després que el 21 de febrer del 2008 CiU, ERC i el PP fessin un front comú en una comissió municipal per reclamar la restitució dels girs a l’esquerra al passeig. Paral·lelament, un grup d’entitats del barri de la Marina van firmar un manifest en la mateixa línia, argumentant que la prohibició complicava de manera substancial la circulació a la zona. Aquestes modificacions, però, obligaran a redissenyar el traçat previst per al futur carril bici, ja que havia de passar pel tram central del passeig (tipus Pg. de St. Joan).

 Veure article original

]]>