Barcelona | Redacció | 04/03/2010

L’Ajuntament de Barcelona anuncia a través del seu web, una mesura que el BACC va demanar a les reunions de la comissió cívica de la bicicleta.

Abonament familiar per a bicicletes a la xarxa d’aparcaments municipals Els abonats que contractin l’ancoratge de més de dues bicicletes obtindran un descompte del 25 % de l’import a partir de la tercera.  

El BACC ja va reclamar aquesta acció fa uns mesos a través del seu comunicat.

Des del BACC volem felicitar a l’Ajuntament de Barcelona i a BSM per pensar en les famílies.

Tot i així creiem que les tarifes podrien tenir més en compte la realitat. Per una banda, les bicicletes de nens menors de 8 anys haurien de ser gratuïtes, ja que acostumen a lligar-se a les dels pares. D’altra banda, caldria tenir en compte a les famílies monoparentals i, per tant, fer el descompte a partir de la 2a bicicleta.

També hem rebut aquests suggeriments per part dels usuaris del servei:

– els suports de les bicis: són del tipus wheel-bender (doble mitja anella al terra), en general, tot i que hi ha alguns de ganxo a la paret. Caldria anar substituïnt els primers per aquests darrers o per alguns d’alternatius que no malmetin la bicicleta.

– la retirada de la bicicleta: cal que vingui el vigilant a obrir el candauet de les bicicletes cada vegada (amb el temps d’espera corresponent, especialment si està atenent a algú altre). Socis del BACC ens han informat que darrerament, estan retirant els vigilants nocturns i han passat una còpia de la clau, però només la podem fer servir quan realment no hi hagi el vigilant. Es podria explorar la possibilitat de fer una tanca amb dispositiu electrònic que s’obri amb la pròpia tarja d’aparcament (per seguretat i per no haver de portar la clau)…

– els accessos: la tarja d’aparcament de bicicleta no obre la barrera d’entrada a l’aparcament ni la reixa que el tanca a les hores nocturnes (espero que ara que no hi haurà vigilants, la reixa si que la pugui obrir!). Darrerament, a més, han allargat les barreres per que en cap cas es pugui “colar” un cotxe dels petits pel costat, però el resultat és que no queda espai per passar amb bicicleta amb la barrera baixada i hem de baixar de la bicicleta per entrar i sortir.

– En algun moment haurem de pensar també en que comencin a disposar > places per bicicletes especials, tipus tandems, tricicles de càrrega, remolcs, etc.”

Els aparcaments BSM estan situats a tota la ciutat de Barcelona.

Aquí trobareu més informació sobre els aparcaments bicicleta en general.

]]>