Aquest dibuix és el que es farà servir per reurbanitzar tot el passeig de Sant Joan, des de l’Arc de Triomf fins a la Diagonal. Però per ara, per on començaran les obres i per al que hi ha diners (3,5 milions) és per abordar el tram entre l’Arc de Triomf i la plaça Tetuan, del qual els veïns havien denunciat repetidament el deteriorament.

Amb la reforma, l’Ajuntament pretén convertir el passeig de Sant Joan en un «gran corredor cívic» que vagi «des del parc de la Ciutadella fins als Tres Turons», va explicar Escarp. L’execució dels trams superiors a la plaça Tetuan dependrà de si hi ha una inversió que, per als propers dos anys, no està prevista en el pla d’actuació del districte.

Treure dos carrils de trànsit als cotxes no ha de ser cap problema, ja que, segons la regidora de l’Eixample, els estudis de què disposen indiquen que és un eix viari amb poca densitat de trànsit. El projecte inclou l’eliminació d’una filera d’aparcaments que ara hi ha al passeig. Aquest és l’únic aspecte de la reforma que fa arrufar el nas als veïns, totalment satisfets amb el plantejament de convertir el passeig en un bulevard, que és el que sempre havien reclamat. Escarp confia trobar «solucions» a les zones del voltant per suplir l’aparcament eliminat. El motiu del retard del projecte rau, segons va assenyalar la regidora, en les complicacions que tenia un eix com aquest, en qüestions com per exemple el subsòl.

Portabella, que era president del consell del districte en l’anterior mandat, va intervenir per assenyalar que el projecte de reforma s’havia «forjat en el mandat anterior» i que era fruit d’un treball conjunt d’ERC amb Escarp. Va defensar-lo dient que convertia en «més amable» aquest espai públic. Segons Portabella, aquest projecte s’adiu i «respecta l’estructura» que té el passeig de Sant Joan en aquest tram.

A l’actual president del consell del districte, Gerard Ardanuy (CiU), no li va fer gens de gràcia no haver estat convidat a la presentació del projecte i no es va mossegar la llengua: «És un menysteniment constant; Escarp té actituds més pròpies d’una governadora civil», va dir.

La vorera de 17 metres que tindrà el nou passeig de Sant Joan que s’ha projectat es fraccionarà en dues parts: una serà zona de pas, i l’altra, un bulevard en el qual s’hi afegiran dues línies d’arbres més als plataners que ja hi ha. Com es veu en la imatge virtual de com quedarà el passeig, entre l’Arc de Triomf i la plaça Tetuan, aquest espai que quedarà sota l’ombra dels arbres acollirà bancs i cadires, zones de jocs infantils i terrasses. L’objectiu serà que aquest tram actuï com un veritable «corredor cívic» fins a la Ciutadella. Al mig quedarà el carril bici, més clarament segregat, i les voreres incorporaran nou enllumenat, de sis metres d’alçada.

Veure article original

]]>