“Tot i que es farà per fases, el projecte ha de ser de continuïtat, i la plaça Tetuan planteja algun problema tècnic”, explica Assumpta Escarp, regidora de l’Eixample

A l’audiència pública de l’Eixample, Escarp va tornar a admetre els retards en l’obra -que s’havia d’haver sotmès a un procés participatiu el juliol del 2008- i va repetir el mateix argument de sempre: la dificultat tècnica.

Descartada la construcció del pàrquing pel col·lector, Escarp va utilitzar la plaça Tetuan -també pendent de reformar- com a argument per justificar el nou retard. “Tot i que es farà per fases, el projecte ha de ser de continuïtat, i la plaça Tetuan planteja algun problema tècnic”, va explicar recordant que la remodelació total ha d’anar d’Arc del Triomf fins a la Diagonal.

De moment, l’única informació amb cara i ulls és que serà un bulevard i que costarà uns 4,6 milions d’euros. Tanmateix, la desconfiança dels veïns no para de créixer. Preocupats per la degradació que pateix el passeig i les repercussions sobre el comerç, temen que la promesa remodelació es guardi de nou al calaix perquè el consistori s’ha abocat en cos i ànima a la reforma de l’avinguda Diagonal.

Dos projectes a la taula

Tot i que Escarp ho va negar, l’entitat Per un Eixample Sostenible ha tirat pel dret i ha elaborat dos projectes sobre com hauria de ser el futur passeig. Proposa mantenir la mida de les voreres, però amb un material de millor qualitat, augmentar la superfície de verd, reduir un carril dels sis actuals per pacificar el trànsit i crear una àrea verda d’aparcament a la part de baixada.

Els dos estudis només difereixen en el traçat dels carrils bici, un el situa a la vorera i l’altre a la calçada. “Ja ha passat mig any i hem tingut molta paciència, però ens fa l’efecte que no hi ha res decidit. I no tant per la dificultat del projecte sinó per l’actitud política”, va lamentar ahir Àlex Broch, president de Per un Eixample Sostenible.

Veure article original

]]>