Les noves passarel·les constitueixen, a banda de «veritables obres d’enginyeria», en paraules del tinent d’alcalde d’Urbanisme de Barcelona, Ramon García-Bragado, dues noves peces per completar el recorregut del passeig mirador de les Aigües, el camí per a vianants i ciclistes que ha de recórrer 21,2 quilòmetres pel costat mar de la muntanya del Tibidabo, des de la plaça Mireia, a Esplugues de Llobregat, fins a Montcada i Reixac, passant per Sant Just Desvern i Barcelona.

Ara, ja estan arranjats 17,5 quilòmetres. En queden pendents 3,7 més: 2,9 a l’àmbit de la carretera de la Rabassada i 800 metres a la zona del coll de Ventosa. Quan es completi tot el traçat, objectiu que no està previst assolir fins al proper mandat, segons García-Bragado, el passeig mirador està destinat a formar part de la futura ronda verda, un gran circuit de 60 quilòmetres que vorejarà Barcelona i connectarà el Vallès amb el mar seguint la línia del Besòs.

PEL PREU DEL COURE

García-Bragado es va referir també a la hipotètica –i desitjada per l’Ajuntament– eliminació de les línies elèctriques aèries que travessen la serralada. Va recordar que la seva eliminació depèn que es faci la connexió soterrada que demana el consistori barceloní entre Santa Coloma de Gramenet i una nova subestació que caldria fer entre Sant Just i Esplugues. Un cop feta, però, el tinent d’alcalde va precisar que, «amb el valor del coure que tenen les línies aèries, n’hi hauria prou per pagar-ne la retirada».

Veure article original

]]>