Lleida | bicicat.cat | 22/03/2010

Dijous 15 d’abril en el marc del 3r Congrés de la Bicicleta

El 3r Congrés de la Bicicleta es realitzarà entre el 14 i el 17 d’abril al palau de congressos La Llotja de Lleida, i dedicarà integrament una jornada del seu programa a aprofundir sobre infraestructures. Es recolliran entre d’altres les experiències d’Amsterdam i Alemanya en el desenvolupament dels Eco-barris, zones urbanes sostenibles i mediambientalment responsables, i en el redisseny de les ciutats des del punt de vista urbanístic per integrar la bicicleta i millorar la mobilitat.

El congrés reserva un espai per presentar i debatre sobre la construcció d’infraestructures ciclistes: noves propostes per la circulació de bicicletes com els Túnels de Morlans a San Sebastià, espais de circulació exclusiva per a bicicletes amb les condicions més òptimes pel seu trànsit; o l’autopista per a bicicletes de la ciutat danesa d’Århus, la Super Bicycle route.

El certamen es complementa amb 4 tallers dedicats a infraestructures urbanes i infraestructures interurbanes, en els que es presentaran propostes i solucions per la pacificació del trànsit, novetats sobre senyalització, paviments, sòls, túnels i passos subterranis entre d’altres temes. Els tallers estaran moderats i presentats pels experts Àngel López, Director de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona; Michael Duchène, Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Bordeaux; Carmen Aycart, Directora del Programa Vías Verdes; Javier Martín, enginyer de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles i Pedro Calvo, President de l’EMT i Regidor de Seguretat i Serveis de l’Ajuntament de Madrid.

Inscripció: 75 euros. Socis del BACC: 50 euros. Fes-te soci del BACC i estalvia 25 euros. Tindràs a més tots els avantatges de ser soci, com descomptes en curs de formació i molt més. El BACC és membre de Conbici, la coordinadora en defensa de la bici.

www.bicicat.cat

 

]]>