Sostenible.cat | 29/11/2010

Cornellà aprova el Pla Director de la Bicicleta

El Ple de l’Ajuntament de Cornellà ha aprovat el Pla Director de la Bici que té com a objectius fomentar l’ús de la bicicleta com a transport quotidià, tenir una diagnosi de la situació actual quant a les condicions per a desplaçar-se en bicicleta i elaborar una proposta de xarxa ciclista, xarxa d’aparcaments, bicicleta pública i altres instruments de gestió i promoció de la bicicleta.

El Pla conté la implantació de 13 eixos principals d’una xarxa d’itineraris ciclabes per tota la ciutat i 17 accions més al voltant d’aparcaments, registre, educació i campanyes de foment, entre d’altres. Encara que només un 3% de la població utilitza la bicicleta com a mitjà de transport habitual en aquesta ciutat, és el quart mode més valorat per la població per desplaçar-se per darrera de moto,tramvia i anar a peu.

Actualment Cornellà té més de 80 aparcaments de bicicletes per tota la ciutat i una xifra superior a les 700 places.

L’ajuntament adquireix 3 bicis eléctriques per a usos municipals.

Dintre d’aquesta aposta per la bicicleta, l’Ajuntament ha adquirit 3 bicis del model E45 electrònic de Monty, les quals tenen una autonomia de 50 kms i estan totalment equipades per a circuits urbans. Aquests vehicles poden substituir alguns dels trajectes que actualment fan els treballadors municipals o els membres de la corporació, i així, evitar l’emissió de CO2 i ajudar a mitigar el canvi climàtic.

Aquestes vehicles s’afegeixen a les dues bicicletes, els quatre cotxes elèctrics i el cotxe híbrid que ja té la flota de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

]]>