Barcelona | 17/02/2012

El Bicicleta Club de Catalunya (BACC) presenta la nova web www.biciarbres.cat,  5 nous itineraris fàcils per fer en bicicleta i descobrir la riquesa natural de la ciutat. 3 d’ells són només pels carrils bici i passejos, ideals per fer amb els més petits.

La realització d’aquesta guia ha estat possible al suport del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona té un gran patrimoni natural, amb més de 150.000 arbres i palmeres de 128 espècies diferents. Suavitzen i acoloreixen el paisatge, assimilen la contaminació atmosfèrica, regulen la temperatura i ens ofereixen ombra a l’estiu, entre molts altres avantatges. Biciarbres proposa 5 itineraris per la ciutat, que permetran descobrir els arbres més interessants i característics dels parcs i carrers de Barcelona.

Com a novetat, els nous itineraris Biciarbres, estan sempre a disposició de l’usuari a través de plataformes d’internet com googlemaps i wikiloc, que té la seva aplicació gratuïta per smartphones. També es poden descarregar en format GPX o PDF a través de www.biciarbres.cat .

Consten de 5 passejades de baixa dificultat, aptes per a tothom, per fer tot l’any i fins i tot, combinables amb el transport públic. A cada itinerari, es poden arribar a descobrir una mitja de 8 parcs o arbres d’interés local i així valorar el nostre patrimoni natural de Barcelona.

Per exemple, la ruta de “La part alta de la Diagonal”, una ruta molt habitual pels ciclistes de totes les edats, es poden arribar a veure alguns arbres d’interés local (entre ells un roure martinenc , un cedre de l’Himalaya, un Pinus roxburghii, i un garrofer) i visitar 4 parcs i jardins: Parc Cervantes, Jardins del palau de Pedralbes, Jardins de la maternitat i Turó Park.

Les característiques dels itineraris a www.biciarbres.cat són:

. Els itineraris estan detallats sobre el mapa de Barcelona.

. Cada itinerari té una fitxa tècnica que indica els kilòmetres, la dificultat i els tipus de vials que recorren (majoritàriament per carrils bicicleta).

. Cada itinerari comença i acaba a prop de parades de transport públic i bicing.

. Cada itinerari té una breu explicació dels arbrat i espais verds pels quals transcorre el recorregut. 

]]>