Estalvi d’emissions al curs 2008-2009

Les 200 bicicletes que es van prestar durant el curs 2008-2009 van realitzar un total de 36.000 desplaçaments. Això significa un estalvi de 25 tones de CO2. Les universitats han de liderar la lluita contra el canvi climàtic Tot i els bons resultats del projecte Bicicampus, encara moltes persones es desplacen amb vehicles motoritzats a les universitats, amb conseqüències negatives pel medi ambient.

El BACC creu que les universitats de Catalunya han de liderar la lluita contra el canvi climàtic, i apostar per una mobilitat sostenible. A casa nostre, els transports són el principal generador de CO2. Les universitats han de ser innovadores, agosarades i precursores del canvi. Reduint el nombre de places d’aparcament de vehicles motoritzats ens podem posar al nivell d’Europa, on la bicicleta és el principal mitjà de transport a les universitats i han comprovat que la limitació de l’aparcament de cotxes ha ajudat molt a incrementar l’ús de la bicicleta.

Pocs robatoris gràcies a la prevenció

Segons l’estudi realitzat pel BACC sobre els robatoris, el 8% dels ciclistes han patit el robatori de la seva bicicleta durant el 2008. En el cas de les bicicletes Bicicampus, ha estat del 4,5%, gairebé la meitat.

Les raons de l’èxit:

a) Bons materials de prevenció Aquestes bicicletes són urbanes i s’entreguen amb tots els mecanismes de seguretat: una “U” rígida, cable pel bloqueig de rodes i seient.

b) Formació • En el lliurament: formació de com lligar-la i ens mostren que ho saben fer. • Vídeo a la web on poden veure com es lliga la bicicleta. • Periòdicament, el BACC els hi recorda de lligar bé la bicicleta via email, sobretot al moment després del lliurament, amb l’arribada del bon temps i en períodes de vacances. La majoria de les bicicletes dels universitaris “dormen” a casa, però passen llargues hores a les universitats, on mai s’ha produït un robatori de bicicletes bicicampus.

c) Pàrking d’estiu Amb la finalització del curs i l’arribada de l’estiu, els universitaris tornen les bicicletes, que es guarden a un lloc segur quan s’aprofita de posar-les a punt per tornar a ser lliurades al nou curs a d’altres universitaris.

]]>