0911_pedalada_cop15_2.jpgBarcelona | Redacció | 9/11/2009  

El Bicicleta Club de Catalunya (BACC) va entregar el missatge de 24.561 persones contra el canvi climàtic i a favor de la bicicleta a l’ambaixador de Dinamarca durant la Pedalada d’aquest diumenge.

Unes 500 persones han participat a la pedalada de Barcelona d’aquest matí, organitzada per l’ambaixada de Dinamarca (www.cop15.es). Durant aquest acte, el BACC i els 100 municipis participants a les pedalades contra el canvi climàtic, que es van celebrar durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura del passat mes de setembre, han pogut lliurar el missatge de les 24.561 persones que van participar a les pedalades a l’ambaixador de Dinamarca, el Sr. Lars Thuesen.

El missatge ha estat entregat per la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, la Sra. Rosa María Bonàs, en representació dels 100 municipis. En el missatge es demanen a les autoritats mesures contra el canvi climàtic i a favor de la bicicleta, ja que el transport és un dels principals responsables de les emissions de CO2 a l’atmosfera.

L’ambaixador de Dinamarca s’ha compromès a fer arribar el missatge dels 24.561 ciclistes i els que s’han recollit durant la pedalada d’avui, a la conferència de l’ONU contra el canvi climàtic que tindrà lloc a Copenhaguen el proper mes de desembre.

La bicicleta podria arribar a substituir el 50% dels viatges en cotxe, que es calculen inferiors a 5 km a Europa, segons la OMS, si no fos per la manca d’infraestructures i la inseguretat als carrers. Tot conseqüència del model actual de mobilitat, que amb infraestructures promociona i potencia l’ús del cotxe i que perpetua així la nostra factura ecològica.

“Pedala contra el canvi climàtic” està organitzat pels ajuntaments, coordinat pel Bicicleta Club de Catalunya (BACC) i promogut per la Generalitat de Catalunya en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura del passat mes de setembre.

 

Notícia als diaris: 

ABC: Entregan al embajador de Dinamarca 24.500 peticiones a favor uso de bicicleta

20minutos: Uns 500 ciclistes pedalen contra el canvi climàtic

]]>