Osona | 23/09/2010

Més de 1.000 alumnes de 20 centres educatius de secundària de la comarca d’Osona i del municipi La Garriga participen a la campanya emmarcada dintre de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS) que se celebra a nivell europeu del 22 al 29 de setembre.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l’Agència Local de l’Energia del Consell Comarcal d’Osona i el Bicicleta Club de Catalunya (BACC), en la qual també hi col•laboren els centres d’educació secundària de la comarca d’Osona i el municipi de La Garriga, els Ajuntaments i el la Generalitat de Catalunya. Pretén mostrar que la bici és un sistema de transport sostenible, segur, saludable i divertit.

Osona, 23 de setembre.- Imagina que els nens poden anar tranquil•lament a l’institut amb bicicleta de forma segura. Impossible? Doncs ahir, aquest somni es va fer realitat gràcies a la 1a Edició dels “6 dies amb bici a l’insitut”, una iniciativa per promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a l’escola. Ahir, el primer dia de la campanya, va ser un èxit i segons els organitzadors, supera les previsions de participació.

En què consisteix i com funciona?

L’activitat “6 dies de bici a l’institut”, tal i com indica el seu nom, consisteix en animar els estudiants a que facin els seus desplaçaments amb bicicleta durant els dies laborables de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Els alumnes reben un “carnet” on es s’estampa el segell que certifica que ha vingut amb bicicleta. Cada dia que vingui se li estamparà el segell a la recepció de l’escola. Només per participar i venir un dia en bici, els alumnes reben un petit obsequi. Si venen un mínim de 3 dies entren en el sorteig de bicicletes i diversos lots d’obsequis. Per aquesta acció, les escoles han fet difusió de l’activitat als centres, faciliten informació amb itineraris segurs, consells de circulació i han habilitat aparcaments per a la bicicleta dins l’escola. Tot amb la col•laboració de les entitats implicades en el projecte.

Quan i on?

Del 22 al 29 de setembre als següents centres: – SES Calldetenes (Calldetenes) – IES Gurb (Gurb) – IES Antoni Pous (Manlleu) – Escola Casals Gràcia (Manlleu) – IES Voltreganès (Masies Voltregà) – IES Miquel Martí Pol (Roda de Ter) – SES Bisaura (Sant Quirze Besora) – IES Taradell (Taradell) – Escola Vedruna (Tona) – IES Tona (Tona) – Sagrat Cors (Torelló) – Escola Rocaparvera (Torelló) – IES Vic (Vic) – Col•legi Escorial (Vic) – IES Jaume Callís (Vic) – IES La Plana (Vic) – Col•legi Sagrat Cor Jesús (Vic) – IES Vil•la Romana (La Garriga) – IES Manuel Blancafort (La Garriga) – Escola Municipal d’Educació (La Garriga)  

Llegiu sobre les experiències:

IES Voltreganès

Escola Vedruna (Tona)

 

]]>