Barcelona | Redacció | 20-11-2009

La Direcció General de Transports i Energia de la Unió Europea ha atorgat al Servei Català de Trànsit (SCT) el primer premi de la categoria “gestió del trànsit” per la mesura dels nous límits de velocitat, alguns d’ells variables, en els accessos de l’àrea metropolitana de Barcelona. Poques vegades Catalunya aconsegueix un premi europeu com aquest.

Aquesta notícia ens ha arribat a través de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i ens volem afegir a la seva felicitació efusiva al SCT per la seva empenta i per aquest premi, que s’afegeix als èxits progressius del Pla Català de Seguretat Viària.

Des d’un principi el BACC ha recolçat aquesta mesura, AQUÍ podeu veure el comunicat “El BACC demana a fermesa al govern per mantenir el límit de velocitat” i coincideix amb la PTP en que és un premi merescut.

Reproduim a continuació un extracte del comunicat de la PTP al qual, ens afegim.

UN PREMI MERESCUT

Des d’un primer moment la PTP va donar suport al SCT, desmarcant-se de les opinions catastrofistes dels qui vaticinaven tota mena de desventures associades a les noves limitacions de velocitat. Poc a poc Catalunya va superant la por a la innovació i es fa menys dependent dels lobbys que actuen en nom del motor i no de les persones. Avui, amb els resultats positius dels nous límits de velocitat, i amb el reconeixement d’un premi que ens arriba des del cor d’Europa, ens sentim satisfets d’haver recolzat aquesta política des del primer dia. El resultats són clars:

· Els nous límits de velocitat s’han plantejat per primera vegada des d’una òptica que integra la mobilitat i els seus efectes sobre la salut de les persones. S’ha aconseguit fluïdificar el trànsit i, en conseqüència, s’ha incrementat la seguretat viària i s’han reduït les emissions contaminants.

· La mesura cada vegada té més acceptació ciutadana: al cap i a la fi, el trànsit funciona millor que abans, s’han salvat moltes vides i en hora vall només es tarda 15 segons més per quilòmetre.

]]>