senyal.jpegBarcelona 13/02/2012

El Bicicleta Club de Catalunya (BACC) vol fer arribar el seu condol a les famílies i amics dels dos ciclistes morts ahir en accident a la carretera que va de Lleida a Balaguer.

Davant d’aquest accident, l’associació que defensa els drets dels ciclistes vol recordar als conductors la normativa de circulació en carretera i vol fer una crida al respecte cap a les bicicletes en aquests tipus de via.

El Reglament General de Circulació contempla que els conductors de vehicles motoritzats han d’estar especialment atents en les maniobres d’avançaments a ciclistes en carretera: reduint la velocitat, deixant un metre i mig de distància entre la bicicleta i el vehicle motoritzat i, si és necessari, trepitjar la línia contínua si les condicions de visibilitat ho permeten.

D’altra banda, el BACC vol posar de manifest i recordar als usuaris que la bicicleta pot optar al dret de circular en paral·lel en carretera, quan les condicions ho permeten, prenent la precaució d’anar per la dreta del carril o per voral, quan aquest sigui practicable.

 

]]>