Barcelona | Redacció | 29/11/2010

Benvolguts Srs. Jordi Ramia i Eduard Gisbert,

Des del Bicicleta Club de Catalunya (BACC), associació d’usuaris de la bicicleta, ens dirigim a vostès per segona vegada amb interès per conèixer la situació de la connexió amb bicicleta pel passeig marítim entre ambdues poblacions, on existeix des d’aquest any un senyal de prohibició de circulació de ciclistes. Demanem la retirada d’aquests cartells i la recerca de solucions alternatives pel foment de la convivència.

Primer de tot, creiem que les prohibicions d’aquest tipus són del tot contraproduents i que s’ha de buscar una solució, consensuada, per tal de fomentar la convivència entre ciclistes i peatons. Considerem un error trencar una via tan concorreguda i que fa d’eix d’unió per a molts usuaris de la bicicleta entre les poblacions de la nostra costa.

Entenem que els possibles conflictes es produeixen només els caps de setmana i dies festius entre les 11 h. i les 15 h. aproximadament i entre la boca nord del túnel de Montgat i la rotonda de la N-II. Aquest tram són uns 1.100 m únicament.

La primera solució, seria l’Educació. Enlloc dels cartells de prohibició, proposem implantar panells informatius on s’indiqui la prioritat dels peatons. Es podria indicar, també, que els ciclistes han de circular a peu en les hores de més concurrencia.

Una segona solució que proposem és la d’aprofitar les infraestructures existents per a fer una via per a les bicicletes. En concret, aprofitant les rampes d’accés a la sorra, ja existents tant a la boca sud del túnel com a l’alçada de la rotonda de la NII. Només caldria fer una pista de sorra dura, compactant-la en aquest tram, i algun tipus de passera per salvar la riera d’en Font. Els ciclistes haurien de circular per la pista en les hores de més afluencia de peatons.

En qualsevol cas, des del BACC esperem una resposta per a que ens informin sobre la situació i evitar aquesta prohibició.  

]]>