26052009118.jpgTerrassa | Redacció | 22/05/09

El Bicicleta Club de Catalunya (BACC) vol que es creïn vies segregades per a ciclistes que connectin els municipis del Vallès. Els carrils bici podrien connectar Terrassa amb les ciutats del voltant com ara Matadepera, Sabadell o Rubí. L’ús d’aquestes vies seria per afavorir la mobilitat quotidiana i també el lleure de caps de setmana.

Per fer-ho possible, els usuaris de la bicicleta demanen a l’Ajuntament de Terrassa que busqui finançament per conectar la població amb l’entorn. El coordinador de BACC, Haritz Ferrando, ha reclamat que s’impliquin també el Consell Comarcal i la Diputació, que podrien demanar fons estructurals a l’Estat. «Amb el pressupost de dos o tres quilòmetres del quart cinturó tindríem suficient per fer tota la xarxa de vies per a bici de la comarca», va recordar Ferrando.

L’associació considera que s’haurien de fer també passos elevats, túnels i ponts perquè les autopistes i les vies ràpides han creat moltes barreres. També s’haurien d’adequar els camins per convertir-los gairebé en vies verdes.

Mapa de bicicleta de Terrassa

El BACC ha elaborat una guia de la bicicleta que l’Ajuntament presentarà a principi de juny. En aquest document, s’incorpora un plànol amb itineraris recomanats. Es tracta del primer que es fa a Catalunya i que només té un precedent a València. «El nostre objectiu era que l’usuari veiés que Terrassa és practicable amb bicicleta», va indicar Ferrando. Així, es vol «desmitificar» la idea que no es pot circular si no hi ha carril bici. La guia inclou informació pràctica per al ciclista, coma ara consells de com circular, quins són els seus drets i deures, pautes de com iniciar-se en la bicicleta, les botigues especialitzades i recomanacions de com evitar els robatoris.

]]>